Teknoloji Timsah ve 30 milyon dolarlık jet satılan internet sitesi

Timsah ve 30 milyon dolarlık jet satılan internet sitesi

09.07.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aksoy Group bünyesinde 6 kategoride 3 bin ilanla işe başlayan Sahibinden.com’un üye sayısı 650 bine ulaştı. 3 kişiyle kurulan şirkette bugün 30 kişi görev yapıyor.

Timsah ve 30 milyon dolarlık jet satılan internet sitesi
Şükrü Andaç


Site üye portföyünü genişletmek için birçok yeni ürün geliştiriyor. Bunlar arasında üyeleri belirttikleri özelliklere sahip bir ürün ilanı verildiğinde e - posta ya da cep telefonu mesajıyla uyaran 'ajan’ adlı hizmeti oldukça dikkat çekici.
Ücretsiz yayımladıkları ilanların gitgide daha çok kitle tarafından izlendiğini belirten Sahibinden.com Genel Müdürü Müge Seymen, sitedeki ilanların yüzde 72’sinin fotoğraflı olduğuna dikkat çekti.
İlanlarda emlak ve vasıta ürünlerinin önde geldiğini anlatan Seymen, bunun yanı sıra 30 milyon dolarlık jet, zehirli örümcek, timsah, helikopter ve Tekirdağ’dan saman balyasının da ilanlar arasında yer aldığını ifade etti.

Merkeze teşekkür ziyareti
Siteye girilen ilanların yüzde 38’inin satıldığı bilgisini veren Seymen, ilanı satılan kullanıcıların bazılarının teşekkür için kendilerine geldiklerini söyledi.
Seymen, “İnsanlar sonuçta hiçbir ücret ödemeden ürünlerini satıyorlar. Ve bunun karşısında bir minnettarlık duyuyorlar. Bunu bir şekilde göstermek isteyenler olabiliyor. Bunlar bize ayrıca mutluluk veriyor” diye konuştu.
Sitenin içindeki bir diğer yenilik ise video ilanlar. Bu iş için çalışma başlatan ancak henüz faaliyete geçirmeyen Sahibinden.com, YouTube sayesinde iş modeline video ilanları da almış durumda. video çekip ilan veren kullanıcılar, bunu YouTube’da yayınlayarak, ilgili adresin linkini Sahibinde.com’da veriyor. Böylelikle satılan ürünün videosu internetten izlenebiliyor.