Teknoloji TP-Link 5 portlu USB şarj cihazı incelemesi: UP525

TP-Link 5 portlu USB şarj cihazı incelemesi: UP525

03.07.2017 - 13:00 | Son Güncellenme:

TP-Link’in üzerinde beş adet USB girişi olan küçük, yuvarlak ve rahat taşınan bir tasarıma sahip UP525 adlı çoklu şarj ünitesini inceledik.

TP-Link 5 portlu USB şarj cihazı incelemesi: UP525

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

TP-Link’in beş portlu hızlı USB şarj cihazı UP525 ile adından da anlaşılacağı üzere, aynı anda beş farklı aygıtı hızlı şarj edebiliyorsunuz. UP525’te, kendisine bağlı cihazları normalden yüzde 65 daha hızlı şarj edilmesini sağlayan özel bir teknolojiden yararlanılıyor. Biz de TP-Link’in hızlı USB şarj ünitesini inceledik ve bulgularımızı sizlerle paylaşıyoruz.

TP-Link’in 5-Portlu USB şarj cihazı, geniş parlak resim ile bezenmiş beyaz karton bir kutu içinde geliyor. Ön tarafta, cihazın adını ve şarj özelliklerini de görebilirsiniz. Kutunun arkasında ve yanlarında ise paketin içeriği, şarj cihazının özellikleri ve temel özellikleri hakkında bilgiler yer alıyor.

Cİhaz, TP-Link Akıllı Şarj Teknolojisi ve 5V/2.4A ultra hızlı şarj hızı ile birlikte, UP525 ve UP540, %65 daha hızlı şarj edip şarj süresinden yüzde 40 tasarruf edebiliyor.

Haberin Devamı

TP-Link, şarj ünitesinin akıllı telefonlar ve tabletler gibi cihazları normalden 1.65 kat daha hızlı şarj eden "özel otomatik algılama ve akıllı şarj teknolojisi" ile donattığını belirtti. Buna ilerleyen kısımda değineceğiz.

Şarj cihazı 100-240 Volt aralığında bir voltajı kabul ediyor. Bunun anlamı, doğru fiş adaptörünü kullandığınız sürece, dünyanın hemen hemen her yerinde kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, cihaz ülkenizdeki prizlerle eşleşen bir güç fişiyle geliyor ve tek bir güç kaynağı kablosu var. Farklı kıtalara seyahat eden biriyseniz uygun seyahat adaptörünü satın almak iyi bir fikir olabilir.

TASARIM

USB şarj cihazını ilk gördüğümde düşündüğümüz ilk şey bir hokey diskine (topuna) benziyor olmasıydı. Çevresi mat, üst kısmı ise parlak plastik malzemeyle kaplı UP525, yuvarlak bir tasarıma sahip. Şarj cihazının üst kısmında ayrıca mavi bir daire ve ortasında ise TP-Link logosu bulunuyor. UP525’in diğer cihazları şarj ederken mavi dairenin yanmasını bekledim ancak ne yazık ki durum öyle olmadı. Çünkü cihazda herhangi bir LED ışığı yok. USB portları ise birbirine bitişik şekilde yan yana sıralanmış.

Şarj cihazının hokey diskine benzediğinden bahsettim. Bu, aslında hem iyi hem de kötü bir duruma yol açabilir. Tüm USB yuvaları şarj cihazının çevresinde daire şeklinde dizilmiş. Bu çok iyi bir şey, çünkü USB kablolarınız ne kadar kısa veya uzun olursa olsun, size her zaman yeterli alan sunabiliyor. Bununla birlikte, muhtemelen ünitenin çevresindeki her yerde kablolar bulacaksınız ve görünümden dolayı hepsini gizlemek oldukça zor olabilir. Bu küçük bir masada can sıkıcı olabilir.

Haberin Devamı

Öte yandan UP525, oldukça kompakt. Beklediğimden biraz daha ağır ama bu yine de taşınmasına engel olacak bir durum değil. Boyutları 96.4 x 96.4 x 28.6 mm, ağırlığıysa 180 gram.

Ana özelliği ve tabii ki de cihazla ilgili en iyi şey, aynı anda birçok cihazı şarj etmenize izin veriyor olması. Daha kesin konuşmak gerekirse, aynı anda beş cihazınızı şarj edebilirsiniz ve bunu yalnızca tek bir prizden yapıyorsunuz. Cihazın fiş kablosu uzunluğu ise yaklaşık 1.5 metre.

Şarj ünitesinin altında masanızda veya yerleştirmek istediğinizde yerde kolayca kaymasını engelleyecek lastik bir taban var. Bu sayede şarj ünitesi konumlandırdığınız alanda sabit bir şekilde durabiliyor.

Haberin Devamı

PERFORMANS

Üzerinde beş adet USB girişi olan UP525, akıllı şarj teknolojisine sahip. Örneğin dışarıdaysanız, yanınızda 5 adet şarj aleti taşımak yerine sadece UP525’i ve ve 5 adet kabloyu almanız yeterli.

Bağlanan cihazın pil yapısını otomatik olarak algılayıp buna uygun akım sağlayan şarj ünitesi, farklı nitelikteki ve pil yapısındaki cihazları güvenli ve hızlı bir şekilde şarj edebiliyor. Akıllı şarj özelliği sayesinde ise yüzde 65 daha hızlı şarj yapabilen ürün, şarj süresinden yüzde 40 tasarruf sağlıyor.

Her bir port üzerinde 2.4A hızında şarj gücü sağlayan cihaz, iOS, Andorid, Windows işletim sistemi ayırt etmeksizin her cihazı şarkj edeebiliyor. Öte yandan üniteyle tablet ve telefon dışında akıllı saat, PSP gibi mobil oyun konsolu, taşınabilir batarya (powerbank) veya dijital fotoğraf makinenizi de şarj edebilirsiniz.

Ben tatile gittiğim dönemde yanıda UP525’i de aldım ve aynı anda Samsung Galaxy S8, iPhone 7, GoPro Hero 4, 20000 ve 10000’lik powerbank şarj ettim. Şarj süresinde ise herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Haberin Devamı

UP525’te güvenlik önlemleri de unutulmamış. Çift, büyük hava akımı kanatları sayesinde aşırı ısınmaya karşı korunan üründe aynı zamanda kısa devre, aşırı güç, elektrostatik deşarj, güç dalgalanması ve yüksek gerilim gibi risklere karşı koruma sağlanmış.

SONUÇ

Akıllı telefon/saat veya tablet gibi tüm ailenizin cihazlarını şarj edecek kadar kompakt ve güçlü bir şarj cihazı arıyorsanız, TP-Link’in beş portlu hızlı USB şarj cihazı UP525, sizin için iyi bir çözüm olabilir

Masanızın üzerine, yatağınızın yanına veya oturma odanızın bir köşesine koyup, tüm cihazlarınızı oradan şarj edebilirsiniz. Aynı zamanda seyahat sırasında cihazlarınızı şarj etmek için de harika.

TP-Link UP525’e ortalama 99 TL fiyat etiketiyle sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Aynı anda beş farklı cihaza kadar şarj
  • Hızlı şarj teknolojisi
  • Yuvarlak tasarım
  • Aynı zamanda bir seyahat şarj cihazı olarak da kullanılabilir

EKSİLERİ

  • Pakete dahil edilen herhangi bir USB kablosu yok
  • Pakete ek olarak farklı tipte adaptör eklenmemiş
  • LED ışığı yok