Populer Bilim Türk teknolojisi Dünya Teknoloji Müzesi'nde

Türk teknolojisi Dünya Teknoloji Müzesi'nde

09.07.2008 - 11:25 | Son Güncellenme:

NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AŞ Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, şirketinin ürettiği bor ürünlerinin ünlü Dünya Teknoloji Müzesi’nde sergilenmeye hak kazandığını belirtti.

Türk teknolojisi Dünya Teknoloji Müzesinde

Arvas,  yaptığı açıklamada, ürünlerinin yapılan teknik araştırmalar sonucu Almanya’nın Münih kentindeki dünyanın en büyük teknoloji müzesi olan Dünya Teknoloji Müzesi’nde (Deutsche Museum)
sergilenmeye hak kazandığını söyledi.

Haberin Devamı

İlk defa bir Türk üretimi ününün müzede sergilenmeye hak kazandığını anlatan Arvas, şöyle konuştu:

"NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AŞ. tarafından üretilen Bor Power ürünleri Münih’teki Dünya Teknoloji Müzesi’ne konulmuştur. İlk defa bir Türk teknoloji ürünü müzeye girmeye hak kazanmıştır. Yakıt tasarrufu sağlayan, egzoz gazlarını yüzde 15 azaltarak çevre sağlığına katkıda bulunan ve doğaya faydalı bulunan bor teknolojisiyle üretilen Bor Power motor yağlayıcı ürünleri dünya tarafından fark edilerek, böylelikle ürünlerimizin kalitesi tescillenmiştir."

"DÜNYADAKİ TEK ÜRÜN, DÜNYANIN EN İYİ MÜZESİNDE"

Müzede sergilenmeye hak kazanan çevre dostu nano teknolojik motor yağlayıcılarının bir Türk teknoloji firması tarafından üretilerek dünya teknoloji birikimine armağan edildiğini belirten Arvas, "ürettiğimiz ve
dünyadaki nanoteknolojik motor yağlayıcılar dünya bilim çevresince de yapılan tetkik ve teknik araştırmalarla onaylanmıştır.

Haberin Devamı

Ürünlerimiz çevreyi korumayı, küresel ısınmayı önlemeyi, hatta (ozon tabakasındaki deliğin 20 yılda kapatılmasına yardımcı olmak) gibi ciddi iddialarımızla dünya teknoloji çevrelerinin karşısına çıkıyoruz ve kendimizi kanıtlarken ülkemizin de bir anlamda teknolojik olarak hangi düzeylere ulaştığını anlatmış oluyoruz" dedi.

Bor madeninin Türkiye’nin önünü açacağını ve ekonomik anlamda kalkındıracağını savunan Arvas, şöyle konuştu: "Biz NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AŞ. olarak, Türk teknolojisini dünyaya kabul ettirmiş ve bilim dünyasının takdirini ve onayını almış Türk firmasıyız. Bor madenleri Türk milletinin malıdır. Türkiye bor teknolojisiyle süper ülke olacaktır. Biz bunu görüyoruz. Esas olarak ileri teknolojide yer almak Türk milletinin hakkıdır. Biz bunu temsil
ettiğimize inanıyoruz. Teknoloji müzesine ilk defa bir Türk ürünü girmiş olmaktadır. Bu durum Türklerin muasır medeniyet seviyesine geçtiğinin kanıtıdır."

Avrupa’da bilim adamlarının küresel ısınmaya karşı çok duyarlı olduklarını ve çevreci ürünleri tüm platformda desteklediklerini ifade eden Arvas, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Avrupa da küresel ısınmaya karşı bilim adamları çok hassaslar. Bu nedenle sürekli araştırma yapıyorlar. Küresel ısınmaya ve çevre sağlığına yönelik ürünlerin araştırmalarını yaparken bizim ürünümüzü de test ettiler ve sonuçlarını görünce bilimsel olarak çok ilgilendiler. Ürünümüz müzede sergileme kararı geçen hafta alındı. 21. asrın ilk çeyreğinin en önemli buluşu olarak bilim kurulundan karar aldılar ve müzede sergilemek için izin istediler. Bizde memnuniyetle kabul ettik ve
Türk milleti adına gurur duyduk. Dünya teknoloji müze merkezinde insanlığa ve çevreye zarar vermeyen, ileri teknoloji ürünleri sergilenmektedir. Dünya bizi konuşuyor, konuşmaya da devam edecek."
     

Yazarlar