Teknoloji Türk yapımı mobil oyun Recontact İstanbul geri dönüyor

Türk yapımı mobil oyun Recontact İstanbul geri dönüyor

09.06.2017 - 18:43 | Son Güncellenme:

İstanbul'u video oyun yaparak dünyada büyük toplayan oyun geliştiricisi Eray Dinç, ilk oyunun devamı olan Recontact İstanbul 2: Eyes Of Sky ile geri dönüyor. Sinematik bir dünyada geçen oyunda birçok sinema oyuncusu yer alıyor.

Türk yapımı mobil oyun Recontact İstanbul geri dönüyor

Eray Dinç adlı genç Türk girişimcinin iki yıl önce geliştirdiği Recontact İstanbul adlı mobil oyun ile Apple’ın online uygulama mağazası App Store’da, 150 ülkede en iyi yeni oyunlar arasına girmeyi başarmıştı. Video sanatı ile mobil oyunun harmanlandığı Recontact İstanbul, App Store editörlerinin beğenisini kazanmış ve App Store'da 153 ülkede en iyi oyunlar listesine girmişti. Şimdi oyunun devamı

Haberin Devamı

Recontact İstanbul, İstanbul’un en etkileyici 10 mekanında geçiyor. Oyunda, İstanbul’un en popüler sokaklarında ve meydanlarında kalabalığa ve zorlaşan şartlara karşı mücadele veriyor ve bulmaca keyfi yaşıyordunuz. Şimdi ise Dinç, bulmaca konseptli video oyununu sinematik bir dünyaya taşımaya karar vermiş.

Senaryo danışmanlığı dünyaca ünlü polisiye yazar Ahmet Ümit tarafından gerçekleştirildiği yeni oyunu adı Recontact İstanbul II: Eyes of Sky (Gökyüzünün Gözleri). Başrolünü Fikret Kuşkan gibi usta bir sinema sanatçısı üstlendiği oyunun kadrosunda Haldun Boysan, Gökçe Suyabatmaz, Emre Mutlu, Halim Ercan gibi oyuncular yer alıyor.

Oyunun bütün aşamaları Türk bir ekip tarafından gerçekleştiriyor. Oyunun senaristlik ve yönetmenlik kısmı Eray Dinç'e, yapımcılığı Simay Dinç'e, geliştiriciliği Can Aksoy, müzikleri Sertaç Özgümüş ve Güntaç Özdemir, görüntü yönetmenliğini Firar Güney Kayran'a ait.

Haberin Devamı

Sinematografik bir dünyada polisiye tarzında mobil oyun ortaya çıkaran ekip oyunu 2017 yazında tüm mobil platformlara ücretsiz bir şekilde sunmaya hazırlanıyor. Üstelik oyunda hikaye modunun dışında bir de multiplayer modu olacak.

Recontact İstanbul 2: Eyes of Sky Trailer from Eray Dinç on Vimeo.