Teknoloji Türkiye'nin kritik görevi: Maksat Helikopteri için orta gövde sevkiyatı!

Türkiye'nin kritik görevi: Maksat Helikopteri için orta gövde sevkiyatı!

03.05.2021 - 13:01 | Son Güncellenme:

Eskişehir'de, Güney Kore merkezli Korean Aerospace Industries (KAI) firmasıyla Kore Genel Maksat Helikopteri (KUH Surion) için yapılan anlaşma kapsamında orta gövde sevkiyatı sürüyor.

Türkiyenin kritik görevi: Maksat Helikopteri için orta gövde sevkiyatı

Coşkunöz Savunma ve Havacılık firmasından yapılan açıklamada, KUH Surion'ın en önemli bölümlerinden biri olan orta gövde montajının Türkiye'de  gerçekleştirildiği, bu çerçevede üretilen 26'ıncı helikopter orta gövdesinin  Güney Kore'ye teslim edilmek üzere yola çıkarıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Güney Kore'nin, envanterindeki bazı helikopterleri KUH-1 Surion helikopterleri ile değiştirmeyi planladığı belirtilen açıklamada, ülkenin kritik  projeleri arasında yer alan Genel Maksat Helikopteri'nin savunmadan sivil  havacılığa farklı alanlarda önemli görevler üstlenmesinin beklendiği ifade  edildi.

ORTA GÖVDE SEVKİYATI İÇİN 2015 YILINDA ANLAŞMA İMZALANDI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Coşkunöz Holding Üst Yöneticisi  Erdem Acay, KAI ile 60 Kore Genel Maksat Helikopteri'nin orta gövde montajı için  2015'te anlaşma imzaladıklarını hatırlattı.

Üretim ve sevkiyatların planlandığı şekilde ilerlediğini belirten  Acay, teslimatların 2026'ya kadar devam edeceği bilgisini verdi.

Türkiyenin kritik görevi: Maksat Helikopteri için orta gövde sevkiyatı

Yüksek teknoloji ve hassasiyet gerektiren gövde montajının Türkiye'ye  büyük bir yetenek ve katma değer kazandırdığını vurgulayan Acay, "Hassas parça  imalatı, montaj, entegrasyon, tasarım ve mühendislik gibi hizmetlerimizle savunma  sektörümüze değer katmanın mutluluğunu, ihracatımızla ülkemize fayda  sağladığımızın bilinciyle yaşıyoruz." ifadesini kullandı.