Teknoloji Twitter En Kullanışlı Hesabı Kapattı

Twitter En Kullanışlı Hesabı Kapattı

30.04.2016 - 17:12 | Son Güncellenme:

Twitter’da herşey o kadar hızlı değişiyor ki ne yapsanız takip edemeyebiliyorsunuz. Takip edebilmenizi sağlayacak bir hesap bulunuyordu ama o da artık yok.

Twitter En Kullanışlı Hesabı Kapattı

MagicRecs isimli Twitter hesabı size takip etmeyi tercih ettiğiniz kişiler üzerinden size özel bir bildirim sistemi oluşturuyordu. Mesela seçtiğiniz 10 kişi bir anda aynı kişiyi takip etmeye başladığında MagicRecs size bununla ilgili özel mesaj gönderiyordu ve arkadaşlarınızın takip ettiği hesabı takip etmek istersiniz diye size linkiyordu. Eğer arkadaşlarınız aynı tweete retweetlediğinde bu tweeti de yine özel mesaj aracılığı ile size gönderiyordu.

Haberin Devamı

MagicRecs 2013 sonbaharında bu hizmetine başlamıştı ve sosyal medya platformu içinde gelişti. Yapay zekanın yönettiği bu işlem bir çok kullanıcıya kolaylık sağladı ve platform kullanıcıları arasında çabuk benimsendi. Bir bot hesabı olsa bile gerçekten de Twitter kullanımı kolaylaştıran bu botu bir yıl içerisinde 112.000 kişi takip etti ve hesap hiçbir eleştiri almadı çünkü mükemmeldi.

Platformun kendisi bunu bir adım ileriye götürmek istedi ve kendi servisi EventParrot‘ı kullanıma açtı. Bu hesap size en son haberleri özel mesaj yoluyla ileten bir yapay zeka hesabı. Ancak hiçbir zaman MagicRecs kadar benimsenmedi ve çok uzun zaman önce kendi haline bırakıldı.

2013 yılında Twitter yaptığı açıklamada MacigRecs’in push bildirimlerini geliştirmek ve ana uygulamaya entegre etmek istediğini söylemişti. 3 yıl sonra ise bu hesap kapatıldı. Bunun nedeni ise artık kullanıcıların istediği bildirimleri mobil bildirim ayarlarından kendine göre özelleştirebilmesi olduğu söylendi.