Sosyalmedya Twitter'daki zaman çizelgenizde artık daha fazla haber bağlantısı yer alacak

Twitter'daki zaman çizelgenizde artık daha fazla haber bağlantısı yer alacak

01.05.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Twitter, haber içerikli tweetlere daha fazla önem vermek adına yeni bir adım attı. Mikroblog sitesi birden fazla tweeti aynı habere bağlayacak şekilde gruplandıran yeni bir özellik duyurdu. Bu sayede Twitter'da her zamankinden çok daha fazla haber bulunacak.

Twitterdaki zaman çizelgenizde artık daha fazla haber bağlantısı yer alacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Twitter, ağınız tarafından tweetlenen bağlantılara daha fazla önem veriyor ve zaman çizelgenizde bir bağlantıdan bahseden tweet'leri gruplamaya başlıyor. Özellik, iOS ve Android cihazlar yanı sıra Twitter'ın web platformuna da geldi.

Hareket, Twitter'ın zaman çizelgenizde ve anlarınızda daha fazla habere odaklanmaya başlamasının bir parçası olarak geliyor. Twitter, sosyal ağ kategorisi yerine 2016 yılında App Store'da haber kategorisi altında listelenmeye başladı. Zaman çizelgesinde canlı haberler yayınlamaya başladı ve genellikle viral tweet'leri Moments aracıyla hikayelere dönüştürdü.

Bu, Facebook'ta zaten birden çok arkadaşın paylaştığı bağlantılarla yaptığına benzer bir özellik. Ancak, Facebook'un haberlerle ilişkisi hakkında ilginç olan şey, yakın zamanda yayıncıları tercih etmek için kullandığı algoritmalarını değiştirmiş olması. Twitter'ın en son güncellemesine göre şirketin Facebook'tan farklı bir yolda yürümeye çalıştığı anlaşılıyor.