Teknoloji Twitter'dan paralı yeni abonelik sistemi 'Süper Takip' duyuruldu

Twitter'dan paralı yeni abonelik sistemi 'Süper Takip' duyuruldu

26.02.2021 - 14:43 | Son Güncellenme:

Twitter milyonlarca kullanıcısıyla en çok kullanılan platformlardan biri. Haliyle yeni özellikler de bünyesine katılıyor. Yeni duyurulan Twitter hizmetine 'Super Follow' yani 'Süper Takip' adı veriliyor ve ücretli olarak sunulacak. İşte özellik hakkında detaylar...

Twitterdan paralı yeni abonelik sistemi Süper Takip duyuruldu

Twitter kullanıcılarına şimdi de 'Süper Takip' adı altında yeni bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Kısa süre önce Türkiye'deki devlet kaynaklı hesaplara ' Türkiye Devlet Görevlisi' ifadesini ekleyen Twitter, şimdi de ücretli bir abonelik sistemini kullanıcılara sunuyor. Temelde YouTube'da da kullanılan ve Patreon'da halihazırda kullanılan abonelik sistemine oldukça benziyor. 

Haberin Devamı

Twitter'dan yeni abonelik hizmeti

Twitter'ın bu yeni hizmeti kullanıcıları 4.99 dolar ödeyerek başka kullanıcıların süper takipçisi haline getiriyor. Süper takipçi olan kullanıcılar için özel içerikler, grup erişimleri, destekçi rozeti, özel indirimler ve özel haber bültenleri gibi hizmetlere ulaşma imkanı kazanıyor. 

Bu ücretli aboneliğin Türkiye'ye ne zaman geleceği henüz belirsiz ancak bazı hesaplarda bu özellik kullanılmaya başlandı. 

Twitter Türkiye'de halen temsilcilik açmış değil

Twitter hatırlayacağınız üzere Türkiye'de temsilcilik açmazsa ceza alacak. Twitter'a Türkiye'de temsilcilik açmadığı için öncelikle 40 milyon TL'lik bir ceza kesilmişti. Bunun ikinci ayağında ise Twitter, reklam yasağı ile karşılaştı. Popüler platform, eğer temsilcilik açmamaya devam ederse bant genişliği kısıtlanacak ve yaptırımlar kademe kademe artırılacak.