Teknoloji Uygun fiyatlı ve hafif Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi

Uygun fiyatlı ve hafif Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi

05.08.2021 - 09:03 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon artık bir lüks olmaktan çıktı, adeta gereklilik haline geldi. Hal böyle olunca her bütçeye seslenen telefonlar da piyasaya çıkmaya devam ediyor. Uygun fiyatı ve yüksek performansı ile Türkiye’de de dikkat çekmesi beklenen Xiaomi Mi 11 Lite modelini Milliyet Teknoloji olarak inceledik. Öne çıkanları, şık tasarımı ve uygun fiyatıyla kendini diğer modellerden ayıran Xiaomi Mi 11 Lite’ı almalı mısınız, almamalı mısınız?

Nilay Kamu/ milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Xiaomi Mi 11 ailesi piyasaya pek çok kişiye seslenecek şekilde çıktı. Pro ve Ultra modelleriyle üst segmente seslenen Xiaomi, Lite takısıyla giriş/orta seviye olarak konumlandırdığı modeliyle ses getirmeyi başardı. Telefonun gerek şık tasarımı gerekse tek el ile kolay bir kullanım sunması; ayrıca uygun fiyatı kullanıcıları etkileyeceğe benziyor.

TELEFON TASARIMI VE İNCELİĞİ İLE BİR ADIM ÖNE ÇIKIYOR

Telefon incelemesine tasarımıyla başlamak gerekirse, bizleri arka tarafta ışıkla değişen bir panel karşılıyor. Öte yandan 6.55 inçlik AMOLED ekranı bulunan telefonun çözünürlük tarafında 1080x2400 piksel ve HDR10 Plus desteği sunuluyor. Telefonun oyunlarda son derece büyük avantaj sağlayacak 90Hz bir ekran yenileme hızı bulunuyor. Telefonun bu ekran yenileme hızına ek olarak 240Hz dokunmatik örnekleme hızı da var.

Haberin Devamı

Uygun fiyatlı ve hafif Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi

Telefonun Lite versiyonunda Türkiye kullanıcısı için toplamda 3 renk seçeneği sunuluyor. Siyah, yavruağzı ve metalik mavi olarak sunulan bu renklerin tamamının ışık geldiğinde değiştiğini söyleyebiliriz. Telefonun öne çıkan bir diğer özelliği ise 157 gr ağırlığa sahip olması. Bu sayede uzun kullanımda el ağrıtmayan ya da yormayan Xiaomi Mi 11 Lite, 6.81 mm’lik bir inceliğe sahip. Son derece şık ve zarif duran bu telefon, inceliği sayesinde kolaylıkla kot cebinde veya çantalarda taşınması da mümkün hale geliyor.

Xiaomi Mi 11 Lite’ın kamera tarafında ise bizleri 64 MP’lik geniş açılı ana, 8 MB’lik ultra geniş açılı ikincil ve 5 MP’lik makro kamera kurulumu karşılıyor. Ana kamerada 4K video çekim olanağı sunuluyor.

Uygun fiyatlı ve hafif Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi

Telefon kendi segment grubunda güçlü olarak sayılabilecek Snapdragon 732 işlemcisine sahip ve 6 GB /8 GB RAM ve 64 GB / 128 GB depolama seçenekleri var.

Telefonun önünde ise bizleri 16 MP’lik yapay zekâ destekli bir kamera karşılıyor. Telefon kutusundan Android 11 ve MIUI 12 arayüzü ile çıkıyor. Kutu içeriğinin zengin olduğu telefon ile hem 33W’luk bir şarj bataryası hem de telefonu korumak adına şeffaf silikon bir kılıf da sunuluyor. Ön tarafta da ekran korucu ile çıkan telefonun 4.250 mAh bataryası bulunuyor.

Haberin Devamı

Uygun fiyatlı ve hafif Xiaomi Mi 11 Lite incelemesi

Telefonun Türkiye’de 3 bin 890 TL gibi bir başlangıç fiyatı bulunuyor.

Sponsorlu İçerik