Teknoloji Uzman platformu Expertera'ya çifte yatırım geldi

Uzman platformu Expertera'ya çifte yatırım geldi

18.01.2018 - 13:52 | Son Güncellenme:

Expertera'ya çifte yatırım geldi. Expertera, Türkiye'nin en büyük kurumsal yazılım şirketi Etiya'dan yatırım alırken, bu işbirliği sayesinde ayrıca uzmanlık ihracatı da yapacak.

Uzman platformu Experteraya çifte yatırım geldi

Sanayi 4.0 devrimi ile gelen İş 3.0 dönüşümüne liderlik eden esnek (on-demand) uzmanlık platformu Expertera, hızlı büyümesini sürdürüyor. GarantiPartners Hızlandırma Programı kapsamında bulunan ve geleceğin iş modeli platformu olarak gösterilen Expertera, bünyesinde 600'ü aşkın yazılımcı bulunduran, Silikon Vadisi, Amsterdam, Singapur, Dubai ve Ukrayna ofisleri bulunan önde gelen uluslararası teknoloji firması Etiya'dan 17,1 milyon lira değerlemeyle yatırım aldı.

Haberin Devamı

Yurt dışına açılma planları çerçevesinde, bu anlaşma ile Expertera aynı zamanda kendi stratejisine yönelik olarak Etiya'nın San Francisco, Amsterdam, Dubai, Singapur ve Lviv ofislerini kullanabilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Expertera Kurucusu Alp Sezginsoy, Forbes'a göre 7 sene içinde platformlardan verilen esnek bilgi ve uzmanlığın dünyada 1 trilyon dolara ulaşacağının altını çizdi. Türkiye'den teknoloji alanında çıkan global bir değer olarak Etiya'nın Expertera'ya yatırım yapmasının büyük bir trendin habercisi olduğunu aktardı.

Expertera, farklı konularda uzman isimlerle çalışma ihtiyacı olan birey veya şirketlerin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Bilgisine ve tecrübesine güvenen isimler Expertera’da esnek şekilde hizmet verirken, şirketler de uzun vadeli işe alımlar yapmak yerine proje bazında uzman isimlerle çalışabiliyor. İstanbul merkezli girişim tüm dünyadan uzmanlara kapılarını açıyor ve bu modeli ‘Hibrit İşgücü’ olarak adlandırıyor.