Teknoloji Vine’dan Büyük Yenilik

Vine’dan Büyük Yenilik

14.04.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

Bir videodan başka bir videoya geçerken ekranı kaydırmayı unutun. Vine artan video destekli sitelerden sonra yeni adımlar atıyor.

Vine’dan Büyük Yenilik

Vine getirdiği yeni özellik ile arkanıza yaslanıp bütün bir kanalda bulunan videoları tek bir dokunuş ile izlemenizi sağlayacak. Android ve iOS‘a bugün gelen güncelleme ile beraber uygulamada artık bir İzle butonu bulunuyor. Bu izle butonu kanallarda ki bütün videoları yayınlanma gününe göre arka arkaya izlemenizi sağlıyor. Buton hem spesifik bir kullanıcının profilinde hem de Vine’ın hazırladığı Keşfet kanallarında yer alıyor. Ayrıca uygulamada videoları hangi sıra ile izlemek isterseniz ona göre gösterebiliyor. Kanalın videolarını kronolojik olarak ya da tersine kronolojik olarak ya da videonun popülaritesine göre izleyebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Uygulamanın bu yeni özelliğini görünce akıllara Snapchat‘in Hikayeler kısmı geliyor. Snapchat’te de Hikayelere girdiğinizde bir kişinin yaptığı videoları sırası ile ardı arkasına izleyebiliyorsunuz. Hem de Vine‘da olduğu gibi tek bir dokunuşla. Bu özelliğin mekaniği büyük bir ihtimalle iki uygulamayı kullananların alışkın olduğu bir mekanik. İki platformda sizi bu kolaylıklarla daha çok video izlemeye itiyor. Ancak video paylaşım uygulaması için bu butona farklı bir amaca hizmet ediyor. Sonuçta bu videolar ortadan kalkmıyor ya da videoları hemen bir gün içerisinde izlemek zorunda değilsiniz. Bunun yerine Vine arkanıza yaslanıp televizyon izler gibi videoları izlemenizi sağlıyor. Bu sayede ortalama kullanım süresinde ciddi artış yakalayacak uygulama farklı reklam modellerine hazırlık yapıyor olabilir.