Teknoloji Volvo’dan Londra Açılımı

Volvo’dan Londra Açılımı

27.04.2016 - 15:01 | Son Güncellenme:

İsveç merkezli otomobil devi Volvo, geliştirmekte olduğu otonom teknolojileri için Londra’da yeni bir test düzenlemeye hazırlanıyor…

Volvo’dan Londra Açılımı

Kurulduğu ilk günden bu yana geliştirdiği güvenli ve sağlam araçları ile ön plana çıkan Volvo, gelişen teknolojiyi en iyi kullanan firmalardan biri olarak biliniyor. Zira eğlence sektörü dışında teknolojileri güvenlik seviyesini arttırmak adına da kullanmakta olan şirket, gelecek yıllarda üreteceği araçlarda ölümlü bir kazanın meydana gelmemesi adına çalışmalarına son sürat devam ediyor. Bunun yanında otonom teknolojileri üzerinde de çalışmakta olan firma, şimdilerde Londra kentinde yeni testlere imza atma hazırlığında. Yollara düşecek olan şirket, yeni teknolojilerini bizzat deneyimleyecek.

Haberin Devamı

Açıklanan bilgilere göre gelecek yıldan itibaren 100 standart Volvo aile aracı, gerçek zamanlı trafik içerisine sokulacak. 2018 yılına kadar trafikte kalması planlanan bu araçlar, tam donanımlı otonom teknolojilerine sahip olacak. Drive Me programı ile beraber daha da büyüyecek olan projede, sürücüsüz araçların test edilmesi mümkün hale gelecek. Gerçek zamanlı akan trafik içerisine sunulacak olan sürücüsüz otomobiller, böylelikle oldukça büyük bir testten geçmiş olacak.

Güvenlik anlamında epey yol kat etmiş olan sürücüsüz araçlar, insan hatasından kaynaklı kazaları neredeyse sıfıra indiriyor. Volvo dışında bu teknoloji için Google, BMW, Mercedes ve daha nice büyük şirket de çalışma içerisinde.