12.10.2012 - 13:55 | Son Güncellenme:
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Sayın Dr. Tayfun Acarer’in konuşmacı olarak katıldığı açılış töreni ile başlayan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinin gelişmekte olan dijital, teknoloji ve girişimcilik ekosisteminin küresel çapta tek etkinliği Webit Kongresi (www.WebitExpo.com) 10-11 Ekim tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.
Kongre, 2 gün boyunca sektörde şimdiye dek görülmemiş sayıda konuşmacının katıldığı birbirine paralel 7 konferans ve 100 saatten fazla konferans programı ile e-ticaretin yanı sıra mobil pazarlama, telekomünikasyon, girişimcilik, teknoloji, uygulama geliştirme, sosyal medya, e-pazarlama ve reklamcılık gibi birçok önemli alana odaklandı.
Webit 2012, dünyanın her yerinden yaklaşık 30 milyar Euro'yu aşkın bir yatırım portföyünü temsil eden Girişim Sermayesi Fonu sahiplerini ve yatırımcıları ağırlaması açısından benzersiz bir kongre oldu. Söz konusu yatırımcıların Webit Kongresi’ne katılımı, Türk girişimci ekosistemi ve yeni fikirlerini başarılı bir iş modeline dönüştürmek üzere yatırımcı arayan şirketler için büyük bir fırsat oluşturdu.
Webit 2012 bu yıl dijital, telekomünikasyon ve inovasyon alanlarındaki öncüleri, yatırımcıları, girişimcileri, hükümet temsilcilerini ve Google, Facebook, PayPal, Adobe, Yandex, IBM gibi dünya devlerinin üst düzey temsilcilerini ağırladı.
Webit 2012 katılımcıları, paralel 7 konferansa katılmak ve şirketlerini bir adım öteye taşıyabilmek amacıyla networking fırsatlarından yararlanma olanağına da sahip oldu. Bu yılki Webit Kongresine katılanlar;
Telekomünikasyon Konferansı ile günümüzün önem teşkil eden pazarları ve gelecek dönemde daha da değerlenmesi beklenen pazarlarında telekomünikasyon şirketlerini ilgilendiren temel konuların yanı sıra fırsatlar ve tehditler tartışıldı.
Dijital Pazarlama ve Inovasyon Konferansı’nda katılımcılar, kapsamlı vaka çalışmaları ve know-how ile desteklenen yol gösterici bilgiler buldu ve sorulara dünyaca ünlü uzmanlar tarafından yanıt verilen panel tartışmaları sayesinde hızla değişen dijital dünyanın ve inovasyon dünyasının geleceğini öğrendi. Networking alanlarında sektör liderleri ile tanışarak işlerini bir adım ileriye nasıl taşıyabileceklerini tartıştı.
DevCamp etkinliğinde yerel ve uluslararası uygulama geliştirici toplulukları ile bir araya gelerek mobil, web ve dijital dünyanın yeni gündemini görüştü.
Geleceğin Liderleri ve Girişimcileri Konferansı’nda, benzersiz network oluşturma fırsatlarından yararlanarak yatırımcılarla fikirlerini paylaştı.
Startup Challenge sunumları ile genç girişimciler yatırımcıların önünde kendilerini tanıtma şansı buldu.
Sosyal medyanın ve teknolojinin davranışlarımızı nasıl etkilediğine dair önemli içgörülerin yanı sıra, perakende, e-ticaret, pazarlama ortaklığı, mobil pazarlama, e-ticaret ölçümü ve e-ticaretin olmazsa olmazı SEO alanlarının geleceğine ilişkin ipuçları sağlayan e-Ticaret Konferansı’nı takip etti.
Sosyal oyun, dijital pazarlama ve bulut gibi popüler konuların yanı sıra hedef kitle ile güvenilir bir şekilde nasıl ilişki kurulur ve etkileşimde bulunulur konularında ücretsiz seminerleri takip ederek kendilerini geliştirdi. Bu seminerler ayrıca mobil gelecek ve uygulama reklamcılığını irdeledi ve milyonlarca kez indirilen bir mobil uygulamanın nasıl geliştirilebileceği tartışıldı.
Webit ziyaretçilerini eğlenceli bir gecede bir araya toplayan geleneksel Webit Partisi’ne katıldı ve ikinci gün gerçekleştirilen Webit Ödüllerini izledi.
e-Akademi Kurul Başkanı ve Webit Kongresi Kurucusu Plamen Russev: "Türkiye’nin geniş çaplı bir ekonomi ile Avrupa ve EMEA'da önemli bir role sahip olmasını ayrıca genç ve dinamik bir nüfusu barındırmasını Webit Kongresi için Istanbul'u seçmemizin en önemli nedenleri arasında sayabiliriz. Türkiye, bölgedeki en güçlü ekonomilerden biri ve biz bu ülkede dijital dünya ve AR-GE için muazzam bir büyüme potansiyeli görüyoruz. 180’in üzerinde sektör liderini ve 72 ülkeden 6.000 katılımcıyı ağırlayan Webit 2012 Kongresi’nin de bu potansiyeli açığa çıkartmak açısından çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.