Teknoloji Windows 10 kopyala/yapıştır güncellemeyle çağ atlayacak

Windows 10 kopyala/yapıştır güncellemeyle çağ atlayacak

16.10.2020 - 17:37 | Son Güncellenme:

Yakın zamanda yayınlanması beklenen Windows 10 güncellemesiyle var olan Bulut Panosu gelişecek ve kullanıcılar bir cihazlarından kopyaladıkları materyali Microsoft’un Azure programını kullanarak diğer cihazlarına yapıştırabilecek.

Windows 10 kopyala/yapıştır güncellemeyle çağ atlayacak

2018 yılında gelen bu özellikle aynı Microsoft hesabına bağlı cihazlar, panoya kopyalanan içerikleri senkronize bir şekilde kullanabiliyordu. Mesela masaüstü bilgisayarda kopyalanan bir metin, daha sonra dizüstü bilgisayardaki bir dosyaya yapıştırılabiliyordu.

Haberin Devamı

Gelecek olan yeni güncellemeyle bu özellik artık firmanın Android cihazlar için ürettiği Swiftkey Klavye ile mobil telefonlarda ve tabletlerde de kullanılabilecek.

Swiftkey Klavye, uygulama mağazasından indirilebilen ve kullanıcıların yazım tarzına uygun kelime tahminleri geliştirebilen bir uygulama. Program yazma stilinizi öğrendikçe tahminlerini daha isabetli yaparak yazım hızınızı artırıyor.

Bulut Panosu uygulaması iki yıl önce tanıtılmıştı ancak daha sonra geçici olarak askıya alınmıştı.

Yeni güncelleme sayesinde Android kullanıcıları telefonlarında ya da diğer cihazlarında kopyaladıkları metinleri daha sonra Windows 10 kullanan makinelerine yapıştırabilecek, tam tersini yapmak da mümkün olacak. Böylece çoklu makine kullanan kullanıcıların hayatı kolaylaşacak.

Haberin Devamı

SwiftKey uygulamasının halihazırda var olan panosuna da Bulut Panosu Arayüzü eklenecek.