Teknoloji Windows 7 İçin Son 1 Yıl!

Windows 7 İçin Son 1 Yıl!

04.11.2015 - 14:58 | Son Güncellenme:

Şimdilerde Windows 7'den kurtulmamızı isteyen Microsoft, bilgisayar üreticilerinin de Windows 10'a geçmelerini hedefliyor... Yaz döneminde Windows 10'u görücüye çıkaran Microsoft, bildiğiniz üzere Windows 7 ve Windows 8 - 8.1 sahiplerine ücretsiz...

Windows 7 İçin Son 1 Yıl

Şimdilerde Windows 7'den kurtulmamızı isteyen Microsoft, bilgisayar üreticilerinin de Windows 10'a geçmelerini hedefliyor... Yaz döneminde Windows 10'u görücüye çıkaran Microsoft, bildiğiniz üzere Windows 7 ve Windows 8 - 8.1 sahiplerine ücretsiz yükseltme imkanı tanıyor. Bu sayede kısa sürede milyonlarca bilgisayara ulaşan yeni sistem, şimdilerde 120 milyon barajını aşmış durumda. Ancak bu başarıyla yetinmek istemeyen Microsoft, 1 yıl içerisinde tüm PC üreticilerinin Windows 10'a entegre olmalarını istiyor. Tam olarak 31 Ekim 2016 tarihi itibariyle piyasadaki tüm Windows tabanlı bilgisayarlar kutusundan Windows 10 ile çıkmaya başlayacak. HP, Lenovo ve diğer üreticilerden gelen haberler, bu bilgiyi doğrular nitelikte.

Haberin Devamı

Zira bu markalar gelecek yılın ekim ayında sadece Windows 10'lu bilgisayar satacak. Şu anda 1 milyar Windows 10 cihazına ulaşmayı hedefleyen Microsoft, eğer bu yönde bir başarı sağlarsa gözünü yeni tüketicilere dikmiş olacak. Zira eldeki müşterilerin Windows 10'a terfi etmelerinden sonra sırada yeni PC alacaklara geliyor. Bunun yanı sıra normalde üreticilere yeni sisteme geçmeleri için 2 yıl tanıyan firma, bu süreyi 15 aya indirerek kısaltmış da oluyor.