Teknoloji Wlan Nedir? Modemlerde Bulunan Wlan Işığı Neden Yanıp Söner?

Wlan Nedir? Modemlerde Bulunan Wlan Işığı Neden Yanıp Söner?

04.03.2021 - 04:05 | Son Güncellenme:

Modem üzerinde birçok farklı ışık sürekli olarak yanıp söner. Bunlar içerisinde en çok merak edilenlerden biri WLAN dışıdır. Peki ya WLAN nedir? Modemlerde bulunan WLAN ışığı neden yanıp söner? İşte bu yapı hakkında merak edilen bilgiler.

Wlan Nedir Modemlerde Bulunan Wlan Işığı Neden Yanıp Söner


Kablosuz şekilde günümüzde modemler bulunduğu noktalarda etkin şekilde internet kullanım imkanı sağlar. Tabii bunu gerçekleştirirken üzerinde birçok farklı yapı bulunur. Bu yapılardan biri olarak WLAN ön plana çıkıyor. Özellikle internetin ulaşımı noktasında en önemli kısımları arasında yer alır. O yüzden kablosuz erişim kapsamında modem üzerinde mutlaka bulunur.

WLAN Nedir?

Wlan uzun ismi ile ‘Wireless local area network-kablosuz yerel ağ’ biçiminde ifade edilmektedir. İki ya da daha fazla mobil istasyonun standart ağ protokollerini kullanmak suretiyle, klasik kablolu yapıyı kullanmaya gerek olmadan iletişim sağlayan bir yapıdır. Böylece kablolu yayına gerek olmadan güvenli bir şekilde internet kullanımı ve çekimi sağlanır. İnternetin gücü ve yapısı ne kadar ise, mümkün olduğu kadar maksimum biçimde hız kullanım imkanı tanır. Yani internetin hızını ve internet kullanımını sağlayan temel unsurdur.

Modemlerde Bulunan WLAN Işığı Neden Yanıp Söner?

Modem üzerindeki wlan yapısı konusunda en merak edilen durumlardan biri, şüphesiz ışığının neden yanıp sönmesidir. Özellikle bir modeme bakıldığı zaman diğer ışıklara göre wlan düzenli olarak farklı hızlarda yanıp söner. Radyo sinyali alıcı ve verici üzerinden kablosuz bir yayın gerçekleştirdiği için, wlan ışığı devamlı olarak yanıp söner. Bu durum internetin düzenli bir akış sağladığını gösteren unsurdur.

Bazı yüksek radyo frekansları eşliğinde yerel bir ağ üzerine internet akışı bir şekilde sağlanır. Kablosuz biçimde radyo frekansları kullanıldığı için yayın üzerinde bir dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma internetin sağlıklı bir biçimde iletildiğini gösterir. Bu sebepten dolayı modem wlan düzenli olarak yanıp söner.