Teknoloji Wps Office Nedir, Ne İşe Yarar? Wps Office Nasıl Kullanılır?

Wps Office Nedir, Ne İşe Yarar? Wps Office Nasıl Kullanılır?

08.06.2021 - 16:34 | Son Güncellenme:

Office programları günümüzde pek çok kişi tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle mobil cihaz üzerinden Office programlarını kullanmak isteyen kişiler WPS Office programını araştırmaktadır. Peki WPS Office nedir, ne işe yarar? WPS Office nasıl kullanılır? Sizlere WPS Office hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Wps Office Nedir, Ne İşe Yarar Wps Office Nasıl Kullanılır

WPS Office mobil cihaz üzerinden pek çok işlemleri yapılmasını sağlamaktadır. Özellikle mobil cihazlar üzerinden belge düzenleme, mobil kameralar ile belgelerin PDF'ye dönüştürülmesi veya şablon ekleme gibi işlemler WPS Office üzerinden sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

WPS Office Nedir, Ne İşe Yarar?

WPS Office ücretsiz bir Office programı olmaktadır. Bu uygulama telefonlara indirilebilmekte ve tüm Office Word işlemci işlevlerini entegre edebilmektedir. Bu uygulama Microsoft Word, Excel, Power Point, Google doküman ve Adope PDF formatı ile tam olarak uyumlu olmaktadır. Office bilgilerini PDF'ye taşıyabilen WPS Office uygulaması kağıt belgeleri mobil kamera ile PDF'de görüntüye dönüştürerek tarayabilmektedir. 

Günümüzde kişiler bilgisayarlara ihtiyaç duymadan mobil cihazları üzerinden Office programlarını WPS Office üzerinden kullanabilmektedir. Bu sayede kişiler bu uygulama ile hızlı dosya ulaşımı yapabilmekte ve dokümanlarını diğer Office programları ile paylaşma imkanı bulabilmektedir. 

Haberin Devamı

WPS Office Nasıl Kullanılır?

WPS Office programı mobil cihaz üzerinden şu şekilde kullanılmaktadır:

 - WPS Office programı telefonda kullanabilmek için ilk olarak bu programın telefonlara indirilmesi gerekir.

 - Telefona indirilen uygulama açıldığı zaman gizlilik ve lisans hatırlatıcısı uyarısının kabul edilmesi gerekir.

 - Daha sonra WPS Office başlat kutucuğuna gelinip uygulamanın cihazdaki fotoğraf, medya ve dosyalara erişimin sağlanmasının izin verilmesi gerekmektedir. 

 - Uygulamaya giriş yapıldığında Office programları ile alakalı dosyalar var ise otomatik olarak kişilerin karşısına çıkacaktır. 

 - Öncelikle ana sayfada yer alan dosya yönetimi, alınan, aktarım ve tarayıcı seçenekleri kullanıcıların karşısına çıkacaktır.

 - Dosya yönetimi seçeneğine gelindiği zaman burada tüm Office programları dosyaları yönetilebilir.