Teknoloji Xbox One X ve Xbox One S yakında AMD FreeSync ile desteklenecek

Xbox One X ve Xbox One S yakında AMD FreeSync ile desteklenecek

12.03.2018 - 18:03 | Son Güncellenme:

Microsoft, Xbox One X ve Xbox One S için AMD'nin FreeSync ekranları için sunduğu desteği konsollarına getirecek. Yaklaşan Xbox güncellemesi zaten Xbox One S ve Xbox One X monitörler için 1440p desteği içeriyor. Ancak FreeSync eklenmesi, uyumlu ekranların Microsoft'un konsollarıyla yenileme hızlarını senkronize etmesine izin verecek.

Xbox One X ve Xbox One S yakında AMD FreeSync ile desteklenecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft, Xbox One X ve S konsollarını yeni bir güncellemeyle FreeSync teknolojisiyle uyumlu hale getirecek. Nvidia'nın G-Sync'i gibi FreeSync, oyunların sorunsuz çalışmasını sağlamak için yenileme hızlarını senkronize ettiğinden, genellikle monitörlerdeki oyun oynamayla ortaya çıkan yırtılma veya takılmaların giderilmesine yardımcı oluyor. FreeSync ve G-Sync, PC oyun sistemleri ve monitörlerinde yaygın olarak kullanılıyor. Dolayısıyla bu özellik, 1440p çözünürlük ve FreeSync destekli oyun ekranı olan Xbox sahiplerine daha çok hitap edecek.

Xbox One X detaylı inceleme: Şu an satın alabileceğiniz en iyi oyun konsolu

FreeSync ilavesinin yanı sıra Microsoft, TV'lerde otomatik düşük gecikme modunu da desteklemeyi planlıyor. Bu, oyunu optimize etmek için düşük gecikme modunu tanımak üzere uyumlu TV'lerin bu yıl içinde kullanıma sunulmasını sağlayacak. Güncelleme sonrası bir oyun çalışmadığında, özel bir mod devreye girecek ve oyunu eski Xbox One sürümünde çalıştıracak. Bu tür uygulamalara geri döndüğünüzde oyun modu otomatik olarak devre dışı bırakılacağı için, Xbox One'da Netflix veya diğer medya uygulamalarını kullanırsanız bu özellikle kullanışlı.