Teknoloji Xbox One Yaz Güncellemesi Yolda

Xbox One Yaz Güncellemesi Yolda

01.08.2016 - 17:37 | Son Güncellenme:

Microsoft bugün Xbox One için uzun zamandır beklenen güncellemeyi yayınlıyor ve yaz güncellemesinde büyük değişiklikler bizi bekliyor.

Xbox One Yaz Güncellemesi Yolda

Xbox One bu güncelleme ile beraber önemli yeniliklere sahip olacak. Bu yeniliklerin arasında Microsoft’un dijital asistanı Cortana’da var. Cortana artık Amerika ve İngiltere’de oyun konsolu üzerinden kullanılabilir olacak. Tıpkı Windows 10’da ki gibi çalışacak olan asistan sorgulara benzer şekilde yanıt verecek. Cortana aynı zamanda Kinect üzerinden ya da kulaklıktan kullanılabilecek.

Haberin Devamı
Önemli Yenilikler

Cortana’nın dışında da kullanıcıları büyük yenilikler bekliyor. Kullanıcılar artık arka planda müzik dinleyebilecek. Pandora arka planda müzik çalımını kullanan ilk uygulama ve tam da beklediğiniz gibi çalışıyor. Müziği başlatıp oyuna girebileceksiniz ve müzik arka planda çalmaya devam edecek.

Sonunda Microsoft uzun zamandır planladığı yeniliği bu güncelleme ile yayınlıyor. Artık Xbox ve Windows marketler ortak olacak ve konsola çeşitli Windows 10 uygulamalarını indirmenin önü açılacak. Ancak henüz çok erken olduğu için bir çok uygulama bunu desteklemiyor ancak gelecek aylarda Microsoft marketini daha çok geliştiriciye açacak.