Teknoloji Xiaomi'nin yeni oyun telefonu Black Shark'ın ilk canlı görüntüsü internete sızdı

Xiaomi'nin yeni oyun telefonu Black Shark'ın ilk canlı görüntüsü internete sızdı

09.04.2018 - 14:03 | Son Güncellenme:

Xiaomi'nin oyun meraklıları tarafından merakla beklenen akıllı telefonu Black Shark'ın ilk canlı görseli internete sızdı. Görsele göre Black Shark, Nintendo Switch gibi kablosuz oyun kollarıyla birlikte geliyor.

Xiaominin yeni oyun telefonu Black Sharkın ilk canlı görüntüsü internete sızdı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Xiaomi'nin Black Shark adlı oyun odaklı bir telefon oluşturmak için çalışmaları başladığını kabul etmesinin ardından, söylentiler arka arkaya gelmeye başladı. Yeni çıkan bir görsele göre Xiaomi Black Shark, Bluetooh bağlantısıyla çalışan Nintendo Switch gibi kablosuz oyun koluyla değişebilir. Diğer bir deyişle, bir Android Nintendo Switch benzeri bir şey olacak.

Fikir tam olarak resmi değil. Switch'in ve hatta patentlerinin ortaya çıktığı an, çeşitli aygıtlarda ve işletim sistemlerinde çoğaltılması gereken birçok kavram ve korsan mod ortaya çıktı. Aslında, Nintendo Switch'den önce bile, telefonu Bluetooth oyun denetleyicilerine yerleştiren aksesuarlar bulunuyordu.

Xiaominin yeni oyun telefonu Black Sharkın ilk canlı görüntüsü internete sızdı

Switch'in masaya getirdiği şey, pratik olarak 7 inçlik bir tabletin her bir ucuna bağlanan oyun kumandası fikriydi. Bu, Black Shark'ın yeniden üretmeye çalıştığı bir uygulama olsa da, Nintendo'nun patentlerinden ve avukatlarından nasıl uzak kalacağı net değil.

Haberin Devamı

Black Shark’ın teknik özellikleri hakkında henüz net bilgiler yok. Telefonun, 6 veya 8 GB RAM, 128 veya 256 GB depolama alanı, 18:9 ekran oranı, Snapdragon 845 işlemci ve 4000mAh pille gelmesi bekleniyor.

Yazılım söz konusu olduğunda cihaz, hala daha büyük bir zorlukla karşı karşıya kalabilir. Denetleyici desteği söz konusu olduğunda Android oyunları tutarsız. Bu yüzden Black Shark en popüler oyunlarda aksaklıklar yaşatabilir.