Apple Yaklaşan 6.1 inçlik iPhone modeli çok daha düşük bir fiyata mal olabilir

Yaklaşan 6.1 inçlik iPhone modeli çok daha düşük bir fiyata mal olabilir

19.04.2018 - 16:13 | Son Güncellenme:

Apple'ın bu sene üç yeni iPhone tanıtacağı ve bu iPhone’lardan birinin 6.1 inç boyutunda LCD ekran ve uygun fiyatla geleceği söyleniyor. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, 6.1 inçlik iPhone modelinin 550 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkabileceğini söyledi.

Yaklaşan 6.1 inçlik iPhone modeli çok daha düşük bir fiyata mal olabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple henüz 2018 iPhone serisiyle ilgili herhangi bir şeyi doğrulamadı, ancak bu konuda çok fazla şey duyduk. iPhone X modelinin bir sonraki üstü pahalı olacakken, Apple uygun fiyatlı yeni bir iPhone'u da kullanıcılarına sunacak. İddialar bu yönde.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın bu yıl piyasaya sürmeyi planladığı 6.1 inçlik iPhone ile ilgili tahminlerini güncelledi. Kuo'ya göre 6.1 inçlik iPhone modeli 550 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkabilir. Bu, cihazın daha önce tahmin edilen başlangıç ??fiyatından (yaklaşık 700 dolar) önemli ölçüde daha düşük.

Ming-Chi Kuo, 6.1 inçlik iPhone'un tek SIM ve çift SIM sürümleri olabileceğini, bunun da muhtemelen aralarında 100 dolar gibi bir fiyat farkı yaratabileceğini söyledi. Önceki raporlara göre, 6.1 inçlik iPhone’un 3D Touch gibi üst seviye modellerde bulunan bazı özelliklere sahip olmayacağı söyleniyordu.

Haberin Devamı

LCD ekrana sahip olması beklenen 6.1 inçlik iPhone'un yanı sıra, Apple'ın her ikisi de OLED ekranlı 5,8 inç ve 6,5 inç iPhone'lar da tanıtması bekleniyor. Üç telefon muhtemelen yılın ikinci yarısında duyurulacak ve hepsi çentikleri olabilir.