Teknoloji Yeni Apple MacBook Pro Hangi İşlemciyi Kullanacak?

Yeni Apple MacBook Pro Hangi İşlemciyi Kullanacak?

17.08.2016 - 16:19 | Son Güncellenme:

Kapalı kapılar ardında bir süredir geliştirilmekte olan yeni Apple MacBook Pro’nun tam olarak hangi işlemciyi kullanacağı merak ediliyor…

Yeni Apple MacBook Pro Hangi İşlemciyi Kullanacak

Dünya’nın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Apple, her ne kadar şimdilerde iPhone 7 modeli ile gündemi meşgul ediyor olsa da şirket, aslına bakılırsa kapalı kapılar ardında yeni MacBook Pro modeli için de çalışma içerisinde. iPad, iPhone ve MacBook gibi modellerinin yenilerini geliştirmek ile uğraşan firma, gün ışığına çıkan bilgilere göre yeni bilgisayarında AMD ile çalışacak. Zira konuyla ilgili sızan detaylara göre yeni Apple MacBook Pro modelinin hangi işlemci ailesinden gücünü alacağı ortaya çıktı. Tekrardan AMD ile çalışacağı söylenen Apple’ın bu konuda kararını verdiği dahi bildirildi.

Haberin Devamı
AMD Polaris GPU Bizleri Bekliyor

Konuyla ilgili paylaşılan bilgilere göre yeni Apple MacBook Pro modeli, gücünü AMD tarafından geliştirilen Polaris işlemciden alacak. Bu konuda AMD’ye defalarca kez güvenen Apple, aynı zamanda yeni nesil işlemcinin sahip olduğu özelliklerden de faydalanacak diyebiliriz.

Touch ID Bulunacak

İddialara göre yeni nesil MacBook Pro ailesinde sadece Polaris işlemciler değil aynı zamanda Touch ID teknolojisi, OLED ekran paneli ve ince tasarım anlayışı hakim kılınacak. Güç tuşuna Touch ID ekleyeceği söylenen Apple’ın bu sayede parmak izi okuyucu özelliğini aktif hale getireceği konuşuluyor. Ayrıca OLED ekran ile derin siyah görünümü elde edecek olan firma, normal modellerden %20 daha önce bir bilgisayar ile karşımıza çıkmış olacak.