Teknoloji Yeni telefon alan kullanıcılar, eski telefonlarını neler yapıyor?

Yeni telefon alan kullanıcılar, eski telefonlarını neler yapıyor?

16.09.2021 - 13:58 | Son Güncellenme:

Her yıl yüzlerce yeni telefon tanıtılıyor. Bu kapsamda yapılan yeni bir araştırmaya göre kullanıcıların yeni telefon aldıklarında eski telefonlarını neler yaptığını gözler önüne seriyor. Anketin araştırma sonuçlarına göre iOS ve Android telefon kullanıcıları farklı tercihler yapıyor.

Yeni telefon alan kullanıcılar, eski telefonlarını neler yapıyor

Consumer Intelligence Research Partners kısaca CIRP olarak adlandırılan kuruluş yeni bir rapor yayımladı. iPhone 13 serisinin yeni tanıtılmasının ardından hem iOS hem de Android kullanıcılarının tercihleri de bu kapsamda ortaya çıktı. Burada elde edilen veriler yıl içinde telefon kullanıcılarının gerçekleştirdiği eylemlere dayandırıldı.

Haberin Devamı

Yayımlanan rapora göre iPhone'ların Android telefonlara kıyasla daha iyi durumda olduğunu ortaya çıktı. iPhone'ların yüzde 65'i daha iyi koşullarda değiştirildi ancak Android'e sıra geldiğinde bu oran yüzde 60'a kadar düştü.

Yeni telefon alan kullanıcılar, eski telefonlarını neler yapıyor

Öte yandan, pil yüzdeleri ve performansının durumu söz konusu olduğunda Android liderliği ele aldı. Android telefonların iPhone'lara kıyasla daha iyi bir pil ömrüne sahip olduğunu iddia ediliyordu. Rapor, bir yıllık kullanımdan sonra, ankete katılan tüketicilerin yalnızca yüzde 23'ünün iPhone'larının bir kez bile şarj edilmeden pille tam bir gün dayandığını, Android kullanıcılarının ise yüzde 30'u tam gün dayandığını söyledi.

Yeni telefon alan kullanıcılar, eski telefonlarını neler yapıyor

Araştırmaya göre iOS kullanıcılarının büyük bir kısmı telefonlarını ya yenileriyle değiştiriyor ya da saklamayı tercih ediyor. Satan ya da dönüşüme gönderenlerin sayısı ise oldukça düşük. Android kullancıları da büyük bir çoğunlukla eski telefonlarını ellerinde tutuyor ve çoğunlukla telefonlarını kaybettiği/çalındığı ve kırıldığı için değiştirmeye çalışıyor.