Teknoloji Yenilenen tasarım arayüzüyle Android 12 karşımızda!

Yenilenen tasarım arayüzüyle Android 12 karşımızda!

19.05.2021 - 10:07 | Son Güncellenme:

Google'ın I/O 2021 etkinliği başladı. Android 12'yi bu etkinlik kapsamında görücüye çıkartan Google, yenilenen arayüzü de gözler önüne serdi. İşte bütün detaylar:

Yenilenen tasarım arayüzüyle Android 12 karşımızda

Android telefonlara güç verecek yeni sürüm, uzun zamandır bekleniyordu. Hangi telefonlara geleceği belli olan, bazı özellikleri ile sızdırılan Android 12 nihayet tamamen kendini gösterdi. Etkinlik kapsamında Android 12 Beta 1 sürümü için resmi bir tanıtım yapıldı. Material You tasarım diline sahip olan Android 12, daha modern bir görünüm sunuyor. 

Haberin Devamı

ANDROID 12 BETA 1 RESMİ OLARAK TANITILDI

Bu yeni versiyonda en dikkat çeken detaylardan biri kesinlikle kullanıcılara sunulan 'daha geniş özelleştirme' seçenekleri. Bu sayede kullanıcılar seçtikleri duvar kağıtlarının rengine göre telefonlarının arayüzünün değiştiğini görebiliyor. Örneğin siz pembe renkli bir duvar kağıdı tercih ediyorsanız, telefonunuz da onun akabinde telefonun arayüzü de pembe ile uyumlu hale geliyor. 

Bunun akabinde Apple tarafında gördüğümüz kamera ve mikrofon kullanımında telefonun üst kısmında ışık yanması artık Android 12 ile diğer telefonlara da taşınıyor. Bu sayede kullanıcılar hangi uygulamanın mikrofon ve kamerayı kullandığını öğreniyor ve en azından 'gizlilik' noktasında elinde daha çok veriyi toplayabiliyor. 

Haberin Devamı

Yenilenen tasarım arayüzüyle Android 12 karşımızda

Hatırlatmak gerekirse Android 12 işletim sistemine bağlı olarak sunulan Material You arayüzü bütün Android cihazlar için sunulmuyor. Kendi arayüzlerini kullanan Samsung ve Xiaomi gibi şirketlerde bu arayüz kullanılmayacak yine de tahmin edeeceğiniz üzere Android 12 güncellemesini alacaklar. 

Android 12 Material You arayüzünün en stabil olduğu telefon elbette Google Pixel telefonlar ancak bu seri Türkiye'de resmi olarak satılmıyor. Akabinde Android 12 Beta 1 sürümünü alacak telefon markaları; Xiaomi, OnePlus, Oppo, Vivo, Asus, ZTE, Realme ve Sharp oluyor.