Teknoloji Yine de teknoloji!

Yine de teknoloji!

27.04.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Global kriz, işten çıkarmalar, düşen gelir ve kâr rakamları, belirsizlik, Ar-Ge yatırımlarında kesinti gibi gündem maddeleriyle zor günler geçiren teknoloji sektörü, bir yandan rekabette geride kalmamak diğer taraftan da tüketicilerin taleplerini karşılamak için ‘yeni ürün’ arayışında geri adım atmadı.

Yine de teknoloji

Vur, kır, taşı!

Yine de teknoloji

Bilgisayarda kullanılan içeriğin hızla artması taşınabilir hafıza deposu satışlarını adeta patlattı. Bu ürünlerde karşılaşılan en büyük sorun, hassas olan cihazların darbe ve düşme sonucu kolaylıkla arızalanması. Lacie, Rugged XL ürünüyle sarsıntı ve darbelere dayanıklı bir seri geliştitrdi. 1TB’lık (1000 GB) hafıza kapasitesiyle gelen ürün, alüminyum iskeletin üzerine kaplanan kauçuk tamponla birlikte darbe veya düşüşlerin etkisini azaltıyor. 


Dokunmatik Storm’a Wi-Fi gerek
Yine de teknoloji

Blackberry’nin iş dünyasında ‘dokunmatik ekran’ tutkusunu gidermek için çıkardığı Storm modelinin ikinci versiyonu üzerinde çalışılıyor. Daha önce ‘pil süresini çok azaltıyor’ gerekçesiyle telefona eklenmeyen Wi-Fi teknolojisinin yeni modelde ‘olmazsa olmazlar’ arasında bulunduğu belirtiliyor.


Yine de teknoloji
Bluetooth çok hızlanıyor

Haberin Devamı

Cihazların kablosuz olarak karşılıklı veri transferi yapmasına olanak sağlayan Bluetooth teknolojisinin 3.0 versiyonu tanıtıldı. Saniyede 24 MB veri aktarım hızı sayesinde çekilen bir görüntü video kameradan televizyona kablosuz olarak aktarılabilecek. Birçok cihazın şu anda kullandığı Bluetooth 2.1 teknolojisiyle saniyede 721 KB veri aktarılıyor.


Sony: En küçük biziz

Yine de teknoloji

Küçük ürün geliştirme konusunda iddialı firmalar listesinin başında yer alan Japon Sony, dünyanın en küçük HD (yüksek çözünürlükte, 1080p) video kamerasını tanıttı. Sony, bu ünvanı yine kendi modeli olan TG3’ten devraldı. HDR-TG5 adlı yeni model ürün, 1920 x 1080 çözünürlükte video çekimi yapmasının yanı sıra, çekilen fotoğrafın harita görüntüsünün alınmasını da sağlıyor. 10 aşamalı zum özelliği bulunan ürünle, 4 mepapiksel seviyesinde fotoğraf çekimi yapılıyor.

Windows 7 ‘Acer’ ile geliyor 
Geliştirdiği yeni modellerle son dönemde ciddi çıkış yakalayan Tayvanlı Acer firmasının Z5600 adlı bilgisayarı, Microsoft’un üzerinden çalıştığı yeni işletim sistemi Windows 7 ile uyumlu bir model.
Dokunmatik ekran özelliği bulunan ürün, yeni nesil Intel işlemci kullanıyor. 2TB seviyesine kadar artırılabilir hafıza destekli bilgisayar, dahili kameranın yanı sıra Blu-ray yazıcı ile birlikte geliyor.


Suya dayanıklı, hijyen klavye
Yine de teknoloji

Haberin Devamı

Devlin Electronics’in geliştirdiği klavye, su geçirmez özelliğiyle dikkat çekiyor. CleanKey adlı modelin ana kasası ve tuş takımları tek parçadan oluşuyor ve kolaylıkla temizleniyor. Mevcut klavyelerdeki toz ve kirlenme sorunu bu modelle birlikte ortadan kalkıyor. 

Yine de teknoloji
Minik’lere durmak yok!

Bilgisayar üreticilerinin yoğun rekabetine sahne olan minik laptop kategorisinin en yeni modeli olan Sharp’ın Mebius ürünü, dokunmatik LCD ekrana sahip.
4 inç boyutunda, 854 x 480 çözünürlüklü dokunmatik LCD ekranı bulunan cihaz, yeni nesil programların kullanımı için çoklu dokunuş teknolojisini destekliyor.
1.6 GHz’lik Atom işlemciyle birlikte gelen ürün, 1GB ve 2GB olmak üzere iki farklı konfigürasyona sahip. Bilgisayarın pil ömrü ise 3 saati gösteriyor.

Dijital fotoğraf makinesinden net’te sörf

Yine de teknoloji

İnternete kablosuz olarak bağlanmak için kullanılan Wi-Fi teknolojisini sahip olan kameralar son dönemde çok moda. Piyasaya yeni çıkan modellerin birçoğunda bu özellik de yer alıyor. Bunda internet ve fotoğraf merkezli web tabanlı uygulamaların rolü büyük.
Sony’nin DSC-G3 modeli dijital fotoğraf makinesi Wi-Fi teknolojisiyle çekilen fotoğrafların internete gönderilmesin yanı sıra içerisindeki tarayıcı ile web’de sörf imkânı da sağlıyor.
10.1 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekimi yapılabilen ürün 4 aşamalı optik zum özelliğiyle birlikte geliyor.