Teknoloji Yoksa iPhone 7 Geliyor Mu?

Yoksa iPhone 7 Geliyor Mu?

28.01.2015 - 09:25 | Son Güncellenme:

Herkes bu yılın yaz aylarında iPhone 6S beklerken Hollanda’da yaşayan Yasser Farahi’ye ait iPhone 7 çizimlerinin internete düşmesi ortalığı karıştırdı.

Yoksa iPhone 7 Geliyor Mu

Şu bir gerçek ki geçtiğimiz yıl tam da bugünlerde iPhone 6 hakkında da birçok fotoğraf video (sözde internete düşmüş sızıntı) haber hakkında konuşuyor, hatta bunları yine Silikon Vadisi sayfalarından dile getiriyorduk. iPhone 6 çıktıktan sonra ise bu haberlerin çoğunun bir hayal ürünü olduğunu gördük. Tabi ki aralarında gerçeğe çok yakın olanları, hatta çizim olarak çok yakın olanları da var. Ancak ilk bakışta (her ne kadar haberini atlamamak adına yapmış olsak da) hangisinin gerçekleşmesinin yüksek olduğunu seçebiliyorduk. İşte şimdi ise yine bu trend başlamış durumda. Herkes Eylül-Ekim ayı arasında iPhone 6S’i beklerken, Hollanda’da yaşayan grafiker YasserFarahi‘nin çizimleri oldukça gerçekçi çizimleri bir anda dikkat çekti ve Apple dünyasına bomba gibi düştü. Cultofmac‘in haberine göre iPhone 7tamamiyle “ne istiyorsan” konseptiyle gelecek bir akıllı telefon olacak.
Farahi’ye göre 2016 yılında çıkması beklenen iPhone 7‘nin en önemli tasarımsal özelliklerinden biri daha ince olması… “Telefonun sesini kısarken gün düğmesine basıp telefonu kapamaktan nefret ediyorum” diyen Farahi, çiziminde ses butonlarını sağ tarafa almış. Hazır ses özelliklerine görmişken, iPhone 7 ile ilk kez “stereo sound” özelliğinin de geleceği düşünülmüş. Ama bu özelliğin en önemli tarafı, sesi üzerindeki sesnsörlerle bulunduğu ortamı ölçüp ona göre ayarlayacak olması… Aynı şekilde lens özellikleri de kullanıcının o anki ihtiyacıyla paralel olarak otomatik ayarlarla gerçekleşecek.

Teknik Özellikleri…
Teknik özelliklerine geçecek olursak, iPhone 7 tekrardan küçülecek ve hafifleyecek. 4.7 inç buyutundaki idealine kavuşacak olan iPhone 7, SapphireGlass ile 1920x1080p çözünürlük (401 ppi) ve 114 gram ağırlığında olacak. 12 MP optik (!) zoom kamerayla 4K video çekebileceğiniz iPhone 7‘nin ön 5 MP’lik ön kamerası ile de HD video çekebileceksiniz. 32,64 ve 128GB hafıza ile gelecek iPhone 7‘de Apple 10 chip ve 5GB da RAM bulunacak.
İşletim sistemi olarak iOS 9 kullanılacağı öngörülen iPhone 7‘nin en bomba özelliklerinden birinin de kablosuz şarj ünitesine sahip olması. Zaten çok yakında akıllı saati Apple Watch‘ı piyasayı sürmeyi firmanın bu üründen sonra tüm yeni jenerasyon modellerini “kablosuz şarj” ile çıkartması bekleniyor.