Teknoloji Yollar Bundan Sonra Google’dan Sorulacak!

Yollar Bundan Sonra Google’dan Sorulacak!

12.06.2013 - 13:34 | Son Güncellenme:

Web dünyasının lideri Google, bünyesine yeni internet siteleri katmaya devam ediyor! Facebook ile rekabet içine giren Google, “Waze”i satın alarak şimdilik 1-0 öne geçmiş gibi görünüyor.

Yollar Bundan Sonra Google’dan Sorulacak

Google, 2003 yılından bu yana bünyesine yeni isimler katmaya devam ediyor. Sosyal ağ, harita, video paylaşım ve yazılım şirketlerine göz diken Google, daha önce de sizlerle Facebook ile rekabet içine girdiğinden bahsetmiştik. Harita denilince akla ilk gelen isim olan Google, Waze harita platformu için inanılmaz tekliflerde bulundu ve Facebook’u bu hamlesi ile geride bırakarak Waze’in yeni sahibi oldu.

Haberin Devamı

Şehrin kararlı trafik harita uygulamalarından biri olan Waze, kullandığı gerçek zamanlı veri bankası haberleştirmesi sayesinde trafik bilgi ağı oluşturma konusunda oldukça başarılı bir uygulama. Her ne kadar resmi bir doğrulama gelmese de Google’ın Waze için 1.2 milyar dolar fiyat teklifinde bulunduğu biliniyor.

Waze geliştiricilerinin şimdilik üs olarak belirlenen İsrail’deki görevlerine devam ederken, Google bu sırada Maps uygulamasıyla Waze’i entegre etmek için çalışmaya çoktan başlamış durumda. Yaklaşık 50 milyon kullanıcıya sahip olan Waze, arkasına Google’ın başarılı hizmetlerini ve arama motoru gücünü de alınca sektörün lideri olabileceği kuvvetle muhtemel.

Başarılı trafik konumlandırma uygulaması Waze, Facebook, Apple ve Yahoo isimlerin teklifleriyle de anılırken, 1.7 milyar dolar teklifle Google bünyesine geçti. Google’ın sıradaki hedefleri ne olacak bilinmez ancak yolların bundan sonra Google’dan sorulacağı aşikâr.