The Others 2 cezaevinde açlık grevi

2 cezaevinde açlık grevi

06.08.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

2 cezaevinde açlık grevi

2 cezaevinde açlık grevi

ÇANKIRI ve Trabzon Kapalı Cezaevi'nde PKK'lı ve DHKP - C örgütü üyesi 295 mahkum üç günlük açlık grevi başlattı.
Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hücre tipi koğuş uygulamasına geçilmesini protesto etmek amacıyla açlık grevi başlatan DHKP - C ile PKK üyesi 237 kişi hükümlü ve tutukluların gözetim altında tutulduğu bildirildi. Cezaevi yöneticileri, koğuşlardaki durumun normal olduğunu ve gerekli her türlü tedbirin alındığını ifade etti.
Yapraklı ilçesindeki kapalı cezaevinde hırsızlık suçundan mahkum olan Bekir Tosun'un (44) ise, infaz yasasından yararlanabilmek için süresiz olarak açlık grevi başlattığı bildirildi. Yapraklı Kapalı Cezaevi'nde de gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.

Trabzon Kapalı Cezaevi'nde ise aralarında terör örgütü PKK ile ilişkileri oldukları ve çeşitli eylemlere katıldıkları için hüküm giyenlerinde bulunduğu 58 mahkum, açlık grevini, Adalet Bakanlığı'nın koğuşların daha sık denetlenmesi yolundaki genelgesini protesto için açlık grevi yaptıklarını belirterek, yemekleri reddettiler. Grevcilerin, eylemlerini sakin biçimde sürdürdükleri ve herhangibir taşkınlık yapmadıkları öğrenildi.