The Others 4,5'ten 5

4,5'ten 5

16.07.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

4,5'ten 5

4,5ten 5

4,5'ten 5

EĞİTİM Gönüllüleri Vakfı'nın tanıtım filmi yayınlanıyor. Şifo Mehmet, yapacağı jübilenin tüm gelirini bu vakfa bağışlıyor. Bir süre önce boğaz vapurunun güvertesinde yine bir tanıtım için bir araya gelen isimler, üç beş eksikle buradalar. Eğitimin göstergesi o ülkedeki yazar, şair, tiyatrocu, öğretim üyesi, heykelıtraş, tarihçi vesairedir. Pekiyi bu filmde saydıklarımın kaçı var? Popüler isimlerin eğitime katkısının gösterilmesi, toplumu etkiler. Ama dediğim gibi konu eğitimse sadece "ünlü"lerle yetinmek olmamalıydı.

SHOW Haber'de Abant'ta bir araya gelen "Yenilikçiler"in toplantısı. "Ateistler, sosyalistler, komünistler, bize gelin" diyor "Yenilikçiler". Toplantıya katılan solculara soruyorlar, "Nereden çıktı bu"?. Adı "Yenilikçi" olunca illa böyle garip birlikteliklerle ilgili demeçler vermek modadır. Hani içinden geldiği için değil, sadece "Yenilikçi" olduğunu ele güne göstermek için böyle sözler ederler. Şu sıralar zaten "bütün Türkiye'yi bir araya getirme" telaşı... Düşünceler farklı olabilir, ama ülkeyi sevmek ya da namuslu olmak bir kenara atılırsa Mevlana bile olsan bir işe yaramaz.

TRT 2'de pazar saat 11.22 civarı. Ahçımız, soğan ve sarmısak kavuruyor. Evde halvet olmuşuz, gördükçe daha bir ter basıyor. Sabah sabah, hem de pazar sabahı soğan - sarmısak kokusunun ne gereği var? Şöyle buzlu, serin, akıcı bir şeylerin tarifi olsa neyse!

ETV, gece yarısından sonra 900'lü telefon reklamlarına yer veriyor. "Gel, fırça darbesiyle sanatın doruklarına çıkalım. En güzel fırça darbelerini beraber vuralım. Hadi ara, ne duruyorsun"... Kadın, sanatçı ruhlu, fırça darbesinden anlıyor.

BEYAZ, Ümit Zileli'nin programına konuk olmuş. Yazacağı kitaptan söz etti. Adı "Dört Buçuktan Beş"... Çok yerinde bir saptama, ilkokuldan başlayarak yaşamımızdaki hemen hemen her kararımızda dört buçuktan beş olarak düşündük. Kitabın adı önce "Memleketimden Timsah Manzaraları" olarak düşünülmüş, ama Nazım Hikmet'in ağırlığı altında ezilmenin bir anlamı olmayacağı düşünülerek vazgeçilmiş. Beyaz'ın saptamaları yerinde, sanırım güzel bir kitap olacak.