The Others 6 MAYIS ŞİŞMANLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

6 MAYIS ŞİŞMANLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!

02.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Baskül çatlatanlar

6 MAYIS ŞİŞMANLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

6 MAYIS ŞİŞMANLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Dünyanın her yerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de şişmanlar sürekli bir zayıflama telâşında. Kimi yalnızca su içiyor, kimi bıçak altına yatıyor, kimi sürekli spor yapıyor. Ama hepsi ruhsal anlamda bunun o kadar da büyük bir sorun olmadığını söylüyor. Ç. Begüm Soydemir "- Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci,
Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten;
Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci?
Hem dersini bilmiyor hem de şişman herkesten..."
Yukarıdaki dörtlük Ülkü Tamer'in "Konuşma" adlı şiirinden alınma. Yine bir şişmana sırf kilolarından ötürü psikolojik baskı uygulanıyor. Sırf bu yabancılıktan, cüsseleriyle doğru orantılı aşağılık kompleksinden kurtulmak için yıllardır şişmanların denemediği yöntem, yapmadığı rejim, gitmediği doktor kalmadı. Oysa farkında değiller mi ki bütün dünyada söz sahibi olanlar, başarılı projelere imza atanlar, sözü dinlenenler hep etli butlu insanlar. Aslında çoğunlukla onların da kendileriyle estetik anlamda çok büyük problemleri yok. Hepsi vücutlarıyla barışık olduklarını ama sağlığa zararlı olduğunu bildikleri için zayıflamayı denediklerini söylüyorlar. İşte bizim şişmanlar, işte denedikleri... 6 Mayıs Dünya Şişmanlar Gününüz kutlu olsun!

  • "70 - 80 kilo fazlam var"
    Akrep Nalan (Şarkıcı): Denemediğim sistem kalmadı. Uzay kapsülleri içtim, akupunktura gittim, hipnozu denedim... Türkiye'deki bilumum zayıflama enstitülerinde kobay olarak kullanıldım. Bu çabalarımla toplamda 100 - 120 kilo verdim fakat hepsini geri aldım. Sonunda ameliyatla karnımdan yağ aldırdım. Bu "liposuction" dedikleri şey hiç sağlıklı değil... Benim karnımdan 12 kilo kadar yağ alındı. Bir kasap aldı, doktor bile demiyorum ona; adı da İbrahim Oskui, İranlı. Bütün dengem bozuldu. 10 günde kalkarsın, 800 milyona mâlolur dedi. Tam dört ay yattım. Geçen senenin parasıyla 2,5 milyar da paramı aldı. Eski karnımı aşkla özlüyorum vallahi. Artık hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum. Benim şişmanlığım normal değil, biliyorum. Çünkü 5 - 10 değil, 70 - 80 kilo fazlam var benim. Zor şey tabii. Bir kere Gulliver gibisin. Dünya standartlarının dışındayım. Ama kilosu normal olup da iki kilo fazlam var diyerek aç gezenlerden nefret ediyorum. Bir gün Muzaffer Kuşhan'ın nazi kampındayız yine. Yeşil eriği çok severim ben. Onun da ömrü çok kısadır, hemen biter. Her akşam menü yapar o, rica ediyorum, yarın iki - üç tane yeşil erik koyun, diye. Kabul etmiyor. Bir arkadaş iş için İstanbul'a gitmişti, gelirken getirmesini söyledim. O da bir torba almış gelmiş. Muzaffer Bey gitmedi o gün eve. Çocuk da kalabalıkta görmedi Muzaffer Bey'i, elinde torbayı sallaya sallaya geldi. Yakalandık tabii.
  • "Her gün bir kilo aldım"
    Baykal Kent (Tiyatrocu): 35 senedir böyleyim ben. Askere 107 kilo gittim. Orada 74 kiloya düştüm. Sonra geldim askerden, resmen her gün, düzenli bir şekilde bir kilo alarak eski kiloma kavuştum. Yani insanlar ideal kilolarını kendileri buluyor. Sonra zamanla 130'a çıktım. 3 kilo aldım, beş kilo verdim. Son zamanda rakıyı bırakıp yemek olayını çözünce 18 kilo verdim. Tabii bana bakınca fark edilmiyor. Bu vakte kadar çok büyük problemler yaşamadım. Üç - beş kilo verdiğimde eğilip ayakkabılarımı bağlayabiliyor olmam bile yetiyor bana. Dünyayı şişmanlar idare ettiğine göre, en ufak devlet başkanı 100'ün üstünde olduğuna göre...
  • "Bir zamanlar çok seksiydim"
    Asım Can Gündüz (Gitarist - Şarkıcı) Zayıflama girişimlerim oldu. Çok da kolay kilo veriyorum. Sportmen altyapım var. Ben çok bakımlı, seksi bir adamdım. Türkiye'ye geldim. Olan burada oldu. Annemi ve babamı altı ay arayla kaybedince 65 kilo birden aldım. Ben sabah güneş doğmadan derin nefesler alırdım. Sabah namazından sonra 4 km. koşardım. Kahvaltıdan sonra yatardım. Kalkıp gitar ve şan çalışırdım. Onlar vefat edince üzüntüden aşırı yedim. Ben her nisan ayında yemeyi keserim. 12 sene yaptım bunu. Sırf su içerdim. Hem ibadet hem vücudu temizlemek için. Şimdi yine rejim yapıyorum. Sigarayı ve içkiyi bırakınca asabî iştah oldu bende. Yeni bir rejimin ikinci günündeyim ben şu an. Asabî iştahlılar üzülse de sevinse de yer. Tıpkı bir alkolik gibi. Ayakkabı bulamıyorum, iççamaşırı bulamıyorum. Bu arada da kan şekerim düştü diye kendimi kandırıp arada muhallebiler, pastalar götürüyorum.
  • "Oğlumun mamasını yedim"
    Oya Aydoğan (Sinema oyuncusu): Ben oğlum Gurur'un doğumundan sonra çok kilo aldım, 78 kilo oldum. Buun üzerine Muzaffer Kuşhan'a gittim. Gurur dört aylıkken dadısıyla oraya, beni ziyarete geldiğinde onun mamasını bir güzel yedim. Hemen belli oluyor orada, bir gram fazla yeseniz bile görünüyor. Ertesi gün, biraz da dürüst olduğum için sorunca söyledim. Muzaffer Kuşhan herkese anlatır bunu hâlâ. Kilonun çok acısı çekiliyor tabii. Ben de morali bozulunca tatlı yiyenlerdenim. Bir sene keserek ve her ay bir - iki kilo vererek şu an 12 kilo verdim. Yiyorum ama daha dikkat ederek. Yoksa 4 ayda 20 kilo falan verirsin.
  • "Pantolonumun önünde 15 santimlik boşluk var"
    Şebnem Gürel (Manken): Ben 52 bedenden 46 bedene düştüm, kısa sürede 25 kilo verdim. Eski bir pantolonumu giydim, önünde yaklaşık 15 cm. bir boşluk var. Beni bir klinik zayıflattı. İkisinin arasındaki farka inanamazsınız. Şişmanlık estetik anlamda hoş bir şey olmayabilir ama psikolojik olarak da kafaya çok fazla takılmaması gereken bir şey. Şişmanlar açıkçası biraz rahat insanlar. İrade kullanamadıklarından ötürü "Ben böyle de iyiyim," diyorlar.
  • "Günde 50 litre su içtim"
    Eray Sağgün (Eczacı) Seneler önce body sporunu bıraktıktan sonra kilo aldım. Normal diyetlerle yazın beş kilo verip kışın on kilo alıyordum. Spor yaparken 75 kiloydum, sonra 125'e çıktım ve bu diyetle eski kiloma döndüm. Şu an 80'lerdeyim. Almadan korumaya çalışıyorum. Altı ay sürdü. Önce tek gıda rejimi yaptım. Bir hafta sürekli makarna yedim, bağırsaklar tembelleşmesin diye içine çok az likit yağ koyarak. Sonra bir hafta mineral, demir olsun diye mercimek. Sonra kurufasulye. İki ay değiştire değiştire yaptım bunu. Kilo verdikten sonra bir de suyla yıkama var tabii. 15 dakikada bir çay bardağı olmak üzere içiyordum. Bunu artıra artıra bir günde 50 litreye kadar çıktım. Vücut sürekli toksinleri, yağları idrar yoluyla atıyor. İşte böylece 45 kilo verdim. Gece bile saat kurup kalkarak su içiyordum. Birkaç doktor şekerim yüksek çıktığında zayıflamanın hastalıkla ilgili olduğunu söylediler. Rejimi bırakıp on kilo birden alınca onlar da şaşırdılar.