The Others ABD Milliyet'in Koçaryan röportajını konuşuyor

ABD Milliyet'in Koçaryan röportajını konuşuyor

15.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

ABD Milliyet'in Koçaryan röportajını konuşuyor

ABD Milliyetin Koçaryan röportajını konuşuyor

       MİLLİYET'in Ermenistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'la Erivan'da gerçekleştirdiği röportaj, ABD'de yaşayan Ermeniler arasında büyük ilgi ve yankı yarattı.
       ABD'de yayınlanan Ermeni gazeteleri, Milliyet Başyazarı Güneri Cıvaoğlu'nun Koçaryan'la Erivan'daki Başkanlık Sarayı'nda yaptığı röportajı birinci sayfalarından verip ve İnternetteki sitelerinde de geniş yer ayırdı.
       California eyaletinde yayınlanan Asbarez gazetesinde Erivan çıkışlı ve Noyan Tapan imazsıyla yayımlanan haberde, Koçaryan'ın "İlişkilerimizin ön koşulu olmadan gelişmesi gerektiğine inanıyorum. Ama bu (sözde) soykırım gibi konuların gündemde olmayacağı anlamına gelmez" sözlerine atıfta bulunuldu.
       Koçaryan'ın her iki ülkenin de ne resmi bir ticaret, ne de diplomatik ilişkisi bulunduğuna ilişkin sözlerine dikkat çekilen haberde, sorun Kıbrıs sorununa benzetildi.
       Gazete, Cıvaoğlu'nun röportajının sonuna eklediği görüş ve izlenimlerine de geniş yer verdi. Artsakh, Hay Tun, Arminco ve Asbar da Milliyet'in Koçaryan röportajına geniş yer ayırdı.
       Bu arada Almanya'nın Ermenistan'daki büyükelçisine atfen, bu ülkenin de yakın bir gelecekte olmamakla birlikte Fransa Parlamentosu'na benzer bir sözde soykırım tasarısını gündeme getirmeye hazırlandığını kaydeden gazeteler, DSP Milletvekili Mümtaz Soysal'ın Fransa ziyaretine de geniş yer verdi.