The Others AB'nin desteği lafta kaldı

AB'nin desteği lafta kaldı

22.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

AB'nin desteği lafta kaldı

ABnin desteği lafta kaldı

       AVRUPA Birliği (AB), PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Roma'da yakalanmasıyla ortaya çıkan durumda, İtalya ile tam bir dayanışma içinde olduğunu bildirirken, desteği sadece "laf"ta kaldı.
       AB Dönem Başkanı Avusturya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "AB, İtalya'nın yasalarını ve sözleşmelerden doğan zorunluluklarını uygulamaktaki kararlılığında tam bir dayanışma içindedir ve PKK'nın terörist faaliyetleri de dahil olmak üzere her türlü terörizmi kınamaktadır" denildi.
       Orta Avrupa Girişimi Hükümet Başkanları ve Dışişleri Bakanları Zirvesi için Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te bulunan Avusturya Dışişleri Bakanı Wlofgang Schuessel de, "İtalya hükümetine yönelik tek taraflı tehditler dahil, herhangi aşırı bir baskı uygunsuzdur ve engellenmelidir" dedi.

       Öte yandan Yunan basını, Öcalan'ın tutukluluk halinin kaldırılmasının, Türkiye'yi, tüm Avrupa'yı tehdit etme noktasına getirdiğini öne sürdü. İtalya'yı Yunanistan dışında hiçbir Avrupa ülkesinin desteklemediğini belirten Yunan gazeteleri, Avrupa dayanışmasının bir "hayal" olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını savundu. Gazeteler, Almanya'nın, Öcalan'ı istemekten korktuğunu da vurguladı.