03.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:
Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılan haftalık basın toplantısında 1980/1 dönem erlere, yıllık izinlerinin dokuz gününü Kurban Bayramı'nda kullanma izni verileceği açıklandı. Uygulamadan 75 bin acemi askerin faydalanması bekleniyor.
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgi Merkezi'nde haftalık olağan basın toplantısı düzenleyen, Genelkurmay Başkanlığı Basın - Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanı Kurmay Albay Fahir Altan, şubatta Kosova'nın Mitrovica bölgesinde olayların tırmanması üzerine, Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı (SACEUR) ile KFOR komutanının, bölgeye takviye kararı aldığını anımsattı. Altan, "bu Berçevede, halen Prizren'de görevli bulunan Kosova Türk Tabur Görev Kuvveti'nden de bölgeye takviye birlik gönderilmiştir. Başlangıçta bir bölük görevlendirilmiş ve bir hafta süreyle görev yapmıştır. Halen bir Türk takımı bölgede görev yapmaktadır" dedi.
Altan, eğitim merkezlerinde bulunan 1980/1 tertip acemi erlerin yemin törenlerinin 10 Mart'ta yapılacağı, bu erlerden isteyenlere, Kurban Bayramı için 11 - 19 Mart arasında, yasal izinlerine mahsuben izin verilebileceğini bildirdi.