The Others Açık Söz

Açık Söz

26.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Açık Söz

Açık Söz


+ Milliyet'in 23 Eylül tarihli sayısında yer alan 2 Savcı 2 Sürgün başlıklı iki parçalı haber, Eyüp ve Edremit'te görevli iki savcının, başka yerlere "sürgüne" gönderilmesiyle ilgiliydi. Cafer Koman ile İbrahim Can Demircioğlu, haberdeki bilgilere göre, "hassas" bazı soruşturmalarla dikkati çekmişlerdi evvelce.
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, haberdeki bazı iddiaların doğru olmadığı görüşünde. Bakanın açıklaması özetle şöyle: "Bu haberler gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir. Koman, 8 Ekim 1996 tarihinden bu yana Eyüp Cumhuriyet Savcılığı görevini yürütmekte iken hizmet gereği nedeniyle 1'inci bölge olan Eyüp'ten yine 1'inci bölge olan Sakarya'ya; Demircioğlu ise 2'nci bölge olan Edremit'ten 1'inci sınıfa ayrılmış bulunması ve hizmet gereğiyle üst 1'inci bölge olan Erzurum'a HSYK'nin 14.11.2001/28 kararıyla atanmıştır. Atanmalarının haberde ileri sürülen nedenlerle ilgisi yoktur."
+ Osman Ferzan Sel, 20 Kasım tarihli Milliyet'te spor sayfalarını okumuş, ama Galatasaray - Roma maçının oynanacağı günü bulamamış. "Saat yazılmış, gün yazılmamış. Ben bu maçı seyredeceğim günü nasıl bileceğim?" diye soruyor.
"Bunca detay yazılıyor birçok haberde, ama çoğunlukla asıl önemli bilgiler unutuluyor, yazılmıyor. Buna dikkat edin."
+ Ayşegül Sezgin ve Oğuz Dirim'in soruları aynı: "Cumartesi günleri bulmaca ekindeki briç köşesi çıkmamakta. Briç köşesi bir daha yayımlanmayacak mı?"
Ekleri hazırlayan ekipten aldığım bilgiye göre briç ve satranç köşeleri tasarruf tedbirleri nedeniyle kaldırılmış bulunuyor. Her sektör gibi basın da krizi asgari hasarla kapatma çabası içinde. Ancak, köşeleri kaldırma kararının geçici olduğu konusunda umutlu bir hava da var.
+ Altı okurun 12 Kasım tarihli Milliyet Spor'daki başlıklara tepkisi ortak. "Viyana'yı Fethettik ve Viyana Düştü gibi başlıklar spordan çok uzak. 1600'lü yıllarda olan bir askeri olayla 21. yüzyıldaki bir spor karşılaşmasını bu şekilde vermeniz bence antipatik, eski kafalı ve popülist bir bakışın ürünü. Daha modern ve yaratıcı olabilirsiniz" diye yazmış Şengün Atabaylar.
+ Nuray Taşbaş, dağıtım mağduru. Denizli'den gönderdiği mesajda, Milliyet'in her gün sabah saat 11'den önce Yenişehir'e gelmediğinden yakınıyor. Defalarca uğraşmış, ama bir sonuç alamamış. "Buna bir çare" diyor.