The Others Adana infazında polislere soruşturma

Adana infazında polislere soruşturma

09.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Adana infazında polislere soruşturma

Adana infazında polislere soruşturma


       Adana Cumhuriyet Savcısı Şükrü Küçüktepe, "yanlış infaz" yaptığı iddia edilen polisleri sorgulamaya başladı. Savcılık, polisler hakkındaki soruşturmanın gizlilik içinde yürütüldüğünü belirtirken, polislerin ifadelerinin alınması için çağrı yapıldığını bildirdi.
       Adana'da iki kişinin ölümüyle sonuçlanan "hücrevi operasyonu"nda eşi Murat Bektaş'ın suçsuz yere polisler tarafından öldürüldüğünü iddia eden Kezban Bektaş da dün adliyeye çağrılarak ifadesi alındı. Bektaş, kocasını öldüren polislerden şikayetçi olduğunu yineledi.
       Küçüktepe dün ayrıca ev sahibi Mevlüt ve eşi Zöhre Zeren'in de ifadesini aldı.

Terörist çocuğu dedirtmem

       Kezban Bektaş, operasyon gecesi nöbetçi olan Küçüktepe'ye yaklaşık 1.5 saat ifade verdi. Eşinin yanında öldürüldüğü iddasını tekrarlayan Bektaş, "Polisler kocamı yanlışlıkla vurduklarını kabul etsinler, ben kocamın ölümüne razıyım. Emniyet Müdürü çıksın bu yanlışlığı açıklasın. Kocamın üzerine attığı terörist lekesini kaldırsın. Çocuğuma 'teröristin çocuğu', bana baktıklarında 'teröristin karısı' demesinler" diye konuştu.
       Bektaş ifadesinde, eşini vuran polisi de tarif ederek, 100 polisin arasında rahatlıkla teşhis edebileceğini söyledi.

"Alo, kurşun sesleri geliyor"

       Polis tarafından yanlışlıkla vurulduğu iddia edilen Murat Bektaş'ın öldürülmeden önce kayınbiraderi Serdar Babagiray'a telefon açtığı, karşı taraftan bir askerin cevap verdiği, ancak o sırada operasyon gerçekleştiği için konuşmanın yapılamadığı kesinlik kazandı.
       Ramazan Babagiray, "Tunceli'nin Pertek Pınarlı karakolunda askerlik yapan oğlum operasyon gecesi bizim eve telefon açtı. 'Baba ablam Kezban ve eniştem Murat bana telefon açmışlar. Telefona asker arkadaş çıkmış. Ancak, konuşma yapılmamış. Kurşun sesleri geldikten sonra telefon kesilmiş. Ne oldu' diye sordu. O sırada biz de olayı yeni "ğrenmiştik. Ancak askerdeki oğluma üzülmesin diye eniştesinin öldürüldüğünü anlatmadım" diye konuştu.

Cenazede pankart ve slogan

       Adana'da çok miktarda patlayıcı maddeler bulunan eve yapılan baskında çıkan çatışmada öldürülen ve "DHKP/C'li terörist" olduğu açıklanan Erdinç Aslan, sıkı güvenlik önlemleri altında memleketi Hatay'da sloganlar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze töreninde HÖP (Haklar ve Özgürlükler Platformu) imzasıyla pankart açıldı. Erdinç Aslan'ın cenazesi Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı beldesine önceki geceyarısı ulaştı. Jandarma, polis ve özel tim belde girişinde sıkı güvenlik önlemleri alırken nüfus cüzdanında "Tekebaşı" yazmayanlar beldeye sokulmadı. Gazeteciler ise Kaymakamlık izniyle cenazeyi izleyebildi. Ancak tüm önlemlere karşın Aslan'ın yaklaşık 30 örgüt arkadaşının Asi ırmağını yüzerek geçip, cenazeye katıldığı ileri sürüldü.