The Others Akademik değil duygusal zekâ önemli

Akademik değil duygusal zekâ önemli

07.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ev hanımlarına part - time iş

Akademik değil duygusal zekâ önemli



Gazi Üniversitesinde Duygusal zekâ ve Liderlik Konferansı veren Eczacıbaşı Topluluğu Genel Koordinatörü Erdal Karamercan, genelde işe alımlarda birkaç yıl öncesine kadar IQ'ya bakıldığını, ancak şimdilerde EQ'nun önem kazandığını söyledi. Terfilerde de artık EQ'nun esas alındığını ifade eden Karamercan, EQ'nun geliştirilebilir ancak IQ'nun geliştirilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Karamercan, "Duygusal zekâyı oluşturan etkenler arasında, özbilinç, duyguları yönetebilmek, kendini harekete geçirebilmek yatar. Ayrıca sosyal etkinlikler kısmında, başkalarının duygularını anlayabilme, ilişkileri yönetebilme güdüleri yatar" derken duyguları yönetebilmeye bir Çin atasözüyle açıklık getirdi: 'Çok neşeli anınızda bir şey vaat etmeyin, çok öfkeli zamanınızda ise cevap vermeyin.'

Herkes lider olamaz
Lider olan kişilerin 'ben' değil 'biz başardık' ifadesini kullandığını belirterek, her yöneticinin lider olamayacağını söyleyen Karamercan, lider kişinin hissettiğini, iletişim kurduğunu, değişiklik yaptığını ve ekibiyle birlikte başarıyı yakaladığını söyledi. Karamercan, her yöneticinin ise lider olamayacağını vurguladı ve "Yönetici işini doğru yapar, lider ise doğru işi yapar" diye konuştu.

YKM'nin ev hanımlarını iş hayatına dahil etmek için başlattığı part - time iş kampanyasının ön görüşmeleri 25 Şubat Çarşamba YKM Galleria ile başlayarak diğer YKM mağazalarında da devam edecek. Yurt çapında 42 YKM mağazasından başvuran 2 bin ev hanımı part - time satış danışmanı olarak çalışmak için ön görüşme gününü bekliyor. Yöneticiler görüşmelerin sıcak bir ev atmosferinde gerçekleşeceğini, bu operasyondaki ana amacın 'üretime daha fazla insanın katılması' olduğunu, dolayısıyla katılacak adayların iş görüşmesi stresi yaşamalarına gerek olmadığını belirtiyorlar.

Dünyanın en büyük iletişim gruplarından WPP'nin medya yatırım yönetimi şirketi MindShare, 4 Mart perşembe günü itibariyle Türkiye İş Bankası, Anadolu Sigorta, Anadolu Hayat Emeklilik ve diğer iştiraklerinin medya planlama ve satın alma faaliyetlerini yürütmeye başladı. Unilever, Levi Strauss, Nike, Koç Gıda, Efes, Yurtiçi Kargo, BP, Ford Otosan, Iveco gibi büyük markaları portföyünde bulunduran firmanın 53 pazarda 73 ofisi bulunuyor.