The Others "Akpınar tedavi olsun"

"Akpınar tedavi olsun"

20.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Akpınar tedavi olsun"

Akpınar tedavi olsun

       İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, sanatçı Metin Akpınar'ın İzmir ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi.
       Akpınar'ın, "Bence Burhan Özfatura'nın psikolojik yardım alması gerekiyor" sözlerine sinirlenen Özfatura, "Metin Akpınar'ın benimle alıp veremediği nedir bilmiyorum, ama doktor olmadığı açık. Psikolojik tedaviye ihtiyacı olan kendisidir" dedi.
       Özfatura, Akpınar'ın, "Kordon'un doldurulması İzmir halkına atılmış en büyük kazıktır" sözleriyle ilgili şunları söyledi:
       "Kordon yolunun Karayolları'nın sorumluluğu altında olduğunu herkes bilmeli. Sonra Kordon yolunun yorumunu yapmak Metin Akpınar'a kadar düştü mü? O sahne hayatıyla ilgilensin. Suçlamalarda bulunup tekrar aday olup olmayacağımı öğrenmeye çalışıyorlar. Ancak bilinmelidir ki yapılan saldırılar vatandaşın bana karşı sempati kazanmasına neden olur, avantaj sağlar"
       dedi. Aday olup olmayacağını ocakta açıklayacağını belirten Özfatura, "Kordon yolundan, belediye mülklerini holdinglere peşkeş çektiğim suçlamalarından sonra da belediyede çalışan akrabalarımı, TANSAŞ hisselerini nasıl sattığımı yazacaklar. Bu asılsız suçlamalar umurumda bile değil" diye konuştu.
       ANAP'ın İzmir'de şansı olmadığını öne süren Özfatura sözlerini şöyle sürdürdü:
       "ANAP'ın sadece İzmir'de değil İstanbul ve Ankara'da da kazanma şansı yok. İzmir'de DSP ile ANAP birleşirse bu benim işime yarar. Herkeste bir Özfatura fobisi var. Bazılarının yaptığım büyük projeleri hazmetmesi için çokça maden suyu içmesi gerekiyor. Kordon yolu, Konak viyadüğü, büyük kanal, metro gibi yatırımlar Özfatura döneminde biterse oy alırım diye korkuyorlar. Projelere engel konulması için bir yerlerden birilerine komut geliyor.
       Ancak bizi yıpratacaklarını zannedenler hayal görüyor. Politika karalama yapmak değildir. Maalesef Türkiye'de politikacıların ufku, projesi ve çalışması yok. Partiler politika değil icraat yapmalı. Şehir için güzel projeler üretmelidir."