The Others AKUT'un çağrısına herkes seferber

AKUT'un çağrısına herkes seferber

21.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

AKUT'un çağrısına herkes seferber

AKUTun çağrısına herkes seferber


       Can ve mal kaybı yaratan depremin ardından yaraları sarmak, enkaz altındakilere yardım edebilmek için vatandaşlar seferber oluyor. Gönüllülerden oluşan Acil Kurtarma Timi'nin (AKUT) yaptığı çağrı üzerine çok sayıda vatandaş beraberinde getirdikleri yardım malzemeleriyle dün Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde buluştu.
       Depremin ardından yardımda bulunmak isteyen vatandaşların nereye ve nasıl başvuracağı kargaşası sürerken, AKUT'un, önceki gün yaptığı yardım çağrısına çok sayıda vatandaştan yanıt geldi. Çağrı üzerine su, yiyecek, battaniye, giyecek, ilaç, kazma, kürek, kask gibi malzemeler dün AKM önüne getirildi. Dağcılık ve ilk yardım deneyimi olan kişilerle teknik ekibe geri hizmette destekte bulunmak isteyenler de hazır bekledi. Yardım malzemelerinin yığıldığı AKM önünde, dayanışma örneği sergilendi. Malzemeler, vatandaşların ve polisin yardımıyla elden ele iletilerek deprem bölgesine gönderilmek üzere araçlara yüklendi.
       Depremden zarar gören bölgelerde kurtarma çalışmalarını sürdüren AKUT görevlileri, ihtiyaç duydukları malzemeleri şöyle sıraladı:
       "220 Voltluk jeneratör, konserve, su, hijyenik ped, balyoz, kazma, kürek, 2 X 20 metre boyunda branda çadır bezi, ceset torbası, iş elbisesi, kask maske, latex eldiven, vazelin, her türlü inşaat malzemesi, 2 metre boyunda kalın ağaç, büyük boy matkap, el kompresörü, vinç, beton delici, iskele ayağı, enfeksiyona karşı antibiyotik tablet ve boyunluk.