The Others Almanya'da PKK'ya büyük operasyon

Almanya'da PKK'ya büyük operasyon

07.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Almanya'da PKK'ya büyük operasyon

Almanyada PKKya büyük operasyon


Mecklenburg - Vorpommern eyaletinin değişik kentlerinde bölücü örgüte ait 37 ev, dükkan ve sığınmacı yurdu didik didik edildi


       Almanya'nın Mecklenburg - Vorpommern eyaletinin değişik kentlerinde, terör örgütü PKK'ya yönelik bir operasyon düzenlendi.
       Eyalet Kriminal Dairesi sözcüsü, polisin geniş çaplı operasyonunda 37 ev, dükkan ve sığınmacı yurdunun arandığını, aramalar sırasında propaganda malzemesinin ele geçirildiğini belirtti.
       Sözcü, İçişleri Bakanlığı tarafından 1993'te Almanya'da faaliyetleri yasaklanan PKK'nın kullanabileceği mekanlara yönelik operasyonlarda tutuklanan olmadığını kaydetti.

"En tehlikeli örgüt"

       Bu arada Almanya Anayasayı Koruma Örgütü, strateji değişikliğine giden PKK'nın yeni çizgisine silahlı grupların tam uyup uymayacağının belli olmadığını, bu ülkedeki üye ve sempatizan sayısının 12 bin 400'e çıktığını bildirdi.
       İçişleri Bakanı Otto Schily tarafından açıklanan yıllık raporda, PKK'nın Almanya'daki en güçlü ve aktif Kürt grubu olduğu belirtildi.
       Abdullah Öcalan'ın 1999'da yakalanmasının ardından PKK'nın eylemlerini arttırdığı, daha sonra Türkiye'de silahlı mücadeleye son verdiğini açıkladığına dikkat çekilen raporda, daha önce hedeflenen bağımsızlık veya siyasi özerklik çizgisinden vazgeçildiği hatırlatıldı.

"Para topluyorlar"

       PKK'nın yeni dönemde bağımsızlık veya özerklik yerine kültürel özerklik ve Kürt kimliğinin tanınmasını istendiği ifade edildi. PKK'nın yıllardan bu yana Almanya'da kapsamlı propaganda çalışması yaparak, yürüyüşlerde 80 bin kişiyi toplayabildiğine dikkat çekilen raporda, 1996 - 1999 arasında Almanya'da PKK'nın şiddet eylemleri yapmadığı ancak, 16 Şubat 1999'da Öcalan'ın Türkiye'ye götürülmesiyle kısmen şiddet içeren eylem dalgasının yaşandığı, örgütün silahlı mücadeleyi sürdürmek için para topladığı, çeşitli etkinliklerden gelir sağladığı belirtildi.
       Almanya'da DHKP - C'nin güç kaybettiği, halen bin üye ve sempatizanı bulunduğu, TKP / ML'nin ise 1100, MLKP'nin 700 taraftarı bulunduğuna dikkat çekildi.