The Others Askerden ‘sert’ çıkış

Askerden ‘sert’ çıkış

21.07.2008 - 02:16 | Son Güncellenme:

Genelkurmay, Ergenekon soruşturması kapsamında ilk kez görevdeki subaylarla ilgili bir soruşturma açıldığı yönündeki iddiaları yanıtlayınca, Milliyet 19 Temmuz’da açıklamayı ‘Askerden sert çıkış’ başlığıyla verdi.

Askerden ‘sert’ çıkış

Genelkurmay açıklamasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 6’sı kurmay albay 20’yi aşkın TSK mensubunun illegal yapılanmaya gittiğine yönelik MİT raporu çerçevesinde Askeri Savcılık’ın muvazzaf subaylar hakkında başlattığı soruşturmanın yeni olmadığı, üç yıl önceye uzanan soruşturmanın da Ergenekon operasyonuyla ilgisinin bulunmadığı belirtiliyor.
Cengiz Canbalak adlı okurumuzun eleştirisi şöyle: 

‘Son derece demokratik’
“Genelkurmay ne zaman kurum hakkındaki iddialara yanıt verse; ya askerden ‘muhtıra gibi açıklama’ ya da ‘sert açıklama’ gibi manşetler atıyorsunuz? Askerin açıklamasını dikkatlice okudum. Son derece demokratik, hak hukuk tanıyan bu açıklamanın hiçbir yerinde sert ifadeler görmedim. Aksine bir soruşturmanın olduğunu ama bunun Ergenekon ile ilgisinin olmadığını belirtiyor.
Görünüşte özgürlük ve demokrasi savunucusu olduklarını vurgulayan çevrelerin aslında istikrarı bozan odaklara dönüştüğünü vurgulamak sizce sertlik ifadesi mi yoksa bir tespit mi? Bu tespitin hemen arkasından da TSK’nın gerçek sahibinin Türk milleti olduğunu hatırlatıyor. Hukuk dışı saldırılara karşı yasal ve demokratik tepki göstermesinin doğal bir beklenti olduğunu söylemesinin sizce nasıl bir anlamı olabilir ki bütün bunlara sert bir açıklama diyebiliyorsunuz?”