The Others ‘AXIS 2000’ dev hizmet

‘AXIS 2000’ dev hizmet

14.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘AXIS 2000’ dev hizmet

‘AXIS 2000’ dev hizmet


Eğitim Servisi


       Milliyet'in 50. yıl armağanı olarak okurlarına ücretsiz olarak sunacağı AKIS 2000 ansiklopedisi eğitim camiasında yankı buldu.
       21. yüzyıla girerken, yeni asrın bilgi çağı olacağına dikkat çeken eğitimciler, kültür hazinesi olarak yorumladıkları Milliyet'in ansiklopedi yayınını eğitim alanında gerçekleşecek önemli bir hizmet olarak nitelendirdiler.
       Bilgisine başvurduğumuz isimlerden bazılarının AKIS 2000'le ilgili yorumları şöyle:

       Ömer Balıbey (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü):
       Öğrencilerin en büyük arzusu 2000 yılına girerken bilgiyi araştıran ve sorgulayan kaynaklar. AKIS 2000 incelediğim kadarıyla herşeyi içeriyor. 21. asrın bilgi çağı olacağı bu dünyada, Milliyet'i, bu kültür hazinesini önümüze serdiği için takdirle takip edip kutluyorum. küreselleşen dünyada bilginin sonsuzluğu daha iyi anlaşılacaktır. Bizde kupon toplamaya başladık. Kızlarım kupon biriktirerek ekonomik yönden kütüphanemize katkı sağlamak istiyor.

       Prof. Dr. Ayhan Alkış (Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü):
       Güncel bir ansiklopedi. Toplumun bilgilendirilmesi. bilgi yüklenmesi anlamında olumlu buluyorum. Milliyet okuyucusu olduğum için almaya doğal olarak hak kazandım.

       Kadriye Ardıç (İstanbul Erkek Lisesi Müdürü):
       Okul olarak kütüphanemiz için kupon topluyoruz. Ansiklopedi verilmesi çok önemli.Sözlükte Türkçede kullanılmakta olan bütün kelimelerin yer alması diğer ansiklopedilerden ayıran önemli bir etkin. Yabancı dilde eğitim yapan bir okul olarak bu özelliğini olumlu buluyoruz. Gazetelerin ansikloperi vermeleri de güzel bir olay. 70 bin maddeden oluşan muazzam bir yapıt.

       Prof. Dr. Bülent Özer (Mimar Sinan Üniversitesi Rektör Yardımcısı):
       Fevkalede bir yapıt. Böylesi bir yapıtın Türkçeye kazandırılmasıyla Milliyet, ulusal ve kutsal bir görevi yerine getirmiş oluyor. Özellikle tematik bir karakter arzetmesi 7'den 77'ye hitap etmektedir. Bu yapıt Avrupada da hemen her aydının kütüphanesinde vardır.

       Sakin Öner (Vefa Anadolu Lisesi Müdürü):
       Ansiklopedilerin zaman içinde güncelleşmesi çok önemli. Yeni bir çağda 2 bin gençliğine hizmet edecek ansiklopediye ihtiyaç vardı. Milliyet'in ansiklopedi yayınını yararlı bir eğitim hizmeti olarak görüyorum. Basın - Yayın organlarına yakışan da promosyon olarak bu benzeri kültür hizmetlerinde bulunmasıdır. Milliyet'in büyük hizmetlerinden dolayı kutluyorum. AKIS 2000'de çağdaş insanın ihtiyacı olan her bilgi var. İnsanların hayatını kolaşlaştıracak bir yayın. hazırlayanları kutluyorum. Bende okul kütüphanesi için kupon biriktireceğim.

       Hasan Çelebioğlu (MSÜ Dökümantasyon ve Kütüphaneler Bölüm Başkanı):
       Bilgilerin güncel olması çok güzel. Örneğin eski ansiklopedilerde AIDS hastalığına rastlayamazsınız. Sanatçıları felsefeleri ile beraber vermiş. Kronolojik bilgilerin yer alması da ayrıca güzel. Üniversitemiz kütüphanesi için kupon kesmeye başladık. Gerçek bir başvuru eseri.