Hayali ihracat yapmakla suçlanan işadamı Mehmet Niyazioğlu'nun 9 şirketine ve taşınmaz mallarına tedbir konuldu
İzmir'deki hayali ihracat operasyonu kapsamında tutuklanan İşadamı Mehmet Niyazoğlu ile Yeminli Mali Müşavirler Ali Galip Halıcı, Düriye Karalar ve Tamer Büyükçoban'ın "taşınır taşınmaz tüm mal varlıklarına" tedbir konuldu.
Niyazoğlu'nun, aile şirketi olan ve bir kısmını oğullarına devrettiği Hakiki Koç, Niyazoğlu Turizm AŞ, Makin Tur, Linftaş AŞ, Uğurşah Tur ve Taşımacılık Petrol şirketi, Ekip Turizm şirketi hisseleri, İZOTAŞ, yeğeni Yavuz Özyar'a devrettiği hisseleri, Kıbrıs'taki Salamisbay Oteli Casinosu'ndaki hisseleri, İzmir'in Seferihisar ilçesindeki denize sıfır 109 dönüm arazi, üstüne kayıtlı
olan
hisseler ve gayrımenkullerinin tedbir kapsamında olduğu bildirildi.
Ayrıca Niyazoğlu'nun taşınır taşınmaz tüm mal varlıkları için vekaletname verdiği ortaya çıktı.
Karalar da çok zenginKaralar'ın, 2 Mazda marka otomobil, Antalya'da bir daire yine Antalya'da Corsan Meyve Suları ve Gıda Şirketi'ne ait hisseler, Karalar İnşaat ve Dış Ticaret Şirketi hisseleriyle Yeminli Mali Müşavir Tamer Büyükçoban'ın DGM'de verdiği ifadede yer alan, Çeşme Germiyen mevkiinde bir yazlığına tedbir konuldu.
Yeminli Mali Müşavir Ali Galip Özgül Halıcı'nın ise verdiği ifadede, "Geçen şubatta Maliye Bakanlığı'na servet bildiriminde bulunduğunu'' söylediği belirtildi.
Tutuklu şahısların, taşınır taşınmaz tüm mal varlıkları ve servetleri konusunda ilgili birimlere yazı yazıldığı ve kararın tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bildirildiği öğrenildi.
Bursa'daki operasyonBursa'da sürdürülen hayali ihracat operasyonu kapsamında incelenen Uludağ Tekstil Giyim ve Dış Ticaret AŞ'nin hayali ihracat ve naylon faturalarına teyitler verdiği belirtilen ve İzmir'de Yeminli Mali Müşavirlik yapan Emin Dayıcık da, Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.
Dayıcık'ın, çalıştığı şirketler incelenirken, İzmir'deki hayali ihracat olayına karışan şirketler ile ilişkisi ve mal varlıklarının da araştırıldığı öğrenildi.
MHP: 10 milyar bırakın trilyonlara bakın
GÜNSELİ ÖNAL MilliyetMHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, DYP'li Köksal Toptan'ın hayali ihraçtan tutuklanan Mehmet Niyazoğlu'ndan 10 milyar lira bağış almasıyla ilgili olarak "Herkes bağış alır. 10 milyarı bırakın, trilyonlara bakın" dedi.
10 milyar liranın trilyonluk bağışların yanında çerez gibi kaldığını belirten Yahnici, "10 - 15 milyarlık bağışlar, trilyonluk bağışların yanında bir leblebi veya tek bir nohut" dedi.
Bir siyasetçinin
seçim kampanyasında harcamalarına bakıldığında, 10 - 15 milyar liranın hiçbir önemi olmadığını vurgulayan Yahnici şunları söyledi:
"Herkes bu işi yapar. Millet milyonlarca
dolar kullanıyor, onlara bakmak lazım. Toptan'ın aldığı 10 milyar lira para değil. Kimlerin kimlere neler verdiğini, siyasetçilerin hangi ilişkiler içinde olduğunu, hangi menfaatler karşılığında neleri tezgahladığını ve ne sözler verdiğini çok iyi görmek lazım."
En az 60 milyar lira harcanıyorBir siyasetçinin seçim kampanyaları sırasında en az 60 - 70 milyar lira harcadığını vurgulayan Yahnici şu görüşleri dile getirdi:
"Bu kadar parası yoksa bu parayı cebinden harcayamaz zaten. Mutlaka bir yerlerden, eşinden, dostundan alıyor. Şevket Bülent Yahnici olarak benim 60 milyar liram yok. Türkiye'de trilyonlar bu mefaatler için dönüyor. 5 - 10 milyarın karşılığı olmaz, trilyonların karşılığına bakalım."