The Others Batu: Burada bir saniye bile durmam

Batu: Burada bir saniye bile durmam

23.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Batu: Burada bir saniye bile durmam

Batu: Burada  bir saniye bile durmam

       TÜRKİYE'nin Roma Büyükelçisi İnal Batu, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a siyasi sığınma hakkı verilmesi durumunda, Ankara'nın talimatını beklemeden İtalya'yı terk edeceğini açıkladı.
       Batu, Milliyet'in "Ankara'dan geri dönmeniz için bir talimat verildiği söyleniyor, doğru mu" sorusunu şöyle yanıtladı:
       "Şu safhada bir diyalog kanalının açık tutulmasında yarar var. Eğer bu kişiye kesin olarak siyasi sığınma hakkı verilip Roma'da ikamet etmesine izin verilirse, Ankara'nın beni çağırmasına fırsat vermeden, bir saniye bile beklemeden İtalya'dan ayrılırım."
       Önceki gün çağrıldığı İtalya Dışişleri Bakanlığı'nda görüştüğü müşteşara Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha anlatarak "Bu katili burada tutmanız, iki ülke ilişkilerini ciddi bir boyutta yaralar" görüşünü aktardı. Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı ise Batu'ya "PKK'nın ve Öcalan'nın İtalya toprakları üzerinde Türkiye aleyhtarı bir harekette bulunmalarına izin verilmeyeceği" yolunda güvence verdi. Bu görüşmeden hemen sonra PKK yandaşlarının gösteri yaptığı Celio meydanının boşaltılması, İtalya'nın Türkiye'ye karşı daha duyarlı hareket etme yolunu seçtiği şeklinde yorumlandı.