The Others Belgesel şöleni

Belgesel şöleni

04.12.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Belgesel şöleni

Belgesel şöleni



Televizyondaki hakim program prototiplerini beğenmeyen ve "magazinden başka bir şey yok" diyen izleyicilerdenseniz, işte size CNN TÜRK’ten üç belgesel:

Zamana Direnenler
Meyve sabunlarından, at arabalarının tarihine, nazar boncuğu ocaklarından buldan bezine, taş oymacılığından yazmacılığa uzanan bir yolculuk... 13 bölümlük belgeselin ilk üç bölümü ekranda.
Araba Sevdası
BU bölümde, "Başbakan Menderes’i otomobiliyle gezdiren ünlü işadamı kim?", "Anadol otomobili görünce sevinçten çıldıran sanatçı kim?" gibi sorular yanıtlanıyor. Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın’ın hazırladığı belgeselin müziklerini Sina Koloğlu yaptı.
O Gün
Can Dündar imzalı belgesel bu kez, 4 Aralık 1945’te yaşanan ve tarihe "Türkiye’deki ilk büyük ‘komünizm karşıtı eylem’ olarak geçen Tan Matbaası Baskını’nı anlatıyor.
Simar, girdiği konakta Candar Ağa ile kavgaya tutuşur. Tam o anda silahlardan biri Mercan’ın (Yeşim Büber) eline geçer. Mercan, namluyu ikisine çevirir. Geçen haftaki bölüm bir kez daha ekranda.
Tunca Bengin "Siyah-Beyazöda bu hafta "Tek - çift plaka uygulaması İstanbul’un trafik sorununu çözer mi?" sorusunu tartıştırıyor. Konuyu, karşıt görüşlere sahip Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer ve Posta Gazetesi yazarı Ertuğrul Akçaylı tartışacak.
Müslüm Gürses’in Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği konser yayınlanıyor. Önceki yıllarda hayranları ile Gülhane’de bir araya gelen Müslüm Baba ilk defa farklı bir mekana çıktı. Eserlerini büyük orkestra eşliğinde seslendirdi. İstanbul entelijansiyasının ilgi gösterdiği konserle ilgili Müslüm Baba "jiletçi hayranları" tarafından eleştirilmişti.
TRT 1 / 23.30