The Others Bilgisayar kursları sevildi

Bilgisayar kursları sevildi

27.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bilgisayar kursları sevildi

Bilgisayar kursları sevildi

       SEKİZ yıllık kesintisiz eğitime geçilmesinden sonra yabancı dil eğitiminin yanısıra bilgisayar eğitimine verilen önem de arttı. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli ihaleler açarken, Dünya Bankası'nın da desteğini arkasına aldı. Bakan Uluğbay, bu yıl yaklaşık 2 bin 700 ilköğretim okuluna, 3 yıl içinde de tüm ilköğretim okullarına bilgisayar laboratuarı kurulacağını bildirdi.
       Bakanlık'ın haricinde, imkanı olan okullar da kendi laboratuarlarını kurmaya başladı. Bazı hayırsever vatandaşların da yardımıyla açılan bilgisayar kursları ve laboratuarları büyük ilgi görüyor.

       Uluğbay, Sıhhıye'deki Atatürk Lisesi'nde, ODTÜ ve Ankara Atatürk
       Lisesi Eğitim Vakfı'nın katkılarıyla kurulan bilgisayar laboratuvarının açılışını, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Sevük ile birlikte yaptı.
       Uluğbay, 1957 yılında mezun olduğu lisede okuduğu sınıfa da uğrayarak, duygularını dile getirirken, bilgisayar ihalesinin şartnamesinin halen Dünya Bankası tarafından incelendiğini bildirdi.

       Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde açılan bilgisayar kursu da halk tarafından ilgiyle karşılandı. halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faik Türkgezer, ücretsiz açtıkları kursa, 45 lise ve dengi okul mezunu gencin katıldığını belirterek, kurs sonunda başarılı loan öğrencilere sertifika verileceğini açıkladı.