10.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:
BOĞAZİÇİ Üniversitesi'nin öğrencilere iyi olanaklar sunan "Superdorm" isimli yurtları, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katıldığı törenle hizmete girdi.
Yapı Kredi Bankası'nın 1996'daki bağışları ve YÖK'ün desteğiyle Rektör Prof. Dr. Üstün Ergüder'in koordinasyonuyla yapılan yurdun açılışında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün yanı sıra bağışları ile projeye destek veren Şerife Gül Babaoğlu (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı), Natuk Birkan, Burhan Karaçam (Yapı ve Kredi Bankası), Suna Kıraç (Vehbi Koç Vakfı), Akın Öngör (Garanti Bankası) ve Mimar Cavit Sarıoğlu'na Bronz Heykel verildi.
22 bin metrekarelik alana kurulu yurt, 486 öğrenciye hizmet verecek. 7 katlı Superdorm'da çeşitli büyüklüklerde 130 daire bulunuyor. Yurtlar, teknik donanımıyla da öğrencilere tam bir konfor sağlıyor. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 8 milyon dolara mal olan yurda emeği geçenlere teşekkür ederken; 55 bin olan öğretim üyesi sayısını 100 bine taşınması gerektiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Üstün Ergüder de, yurdun açılışının 29 Ekim ile 10 Kasım arasında yapılmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ise, bu yurtlarda yetişecek öğretim görevlilerinin de kalacağını belirterek, "Boğaziçi Üniversitesi'nin bilimsel potansiyeli Anadolu'ya akacak" dedi.