The Others Bombacı: 5 saniye yetti

Bombacı: 5 saniye yetti

27.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bombacı: 5 saniye yetti

Bombacı: 5 saniye yetti


Kışlalı suikastı sanığı olarak yakalanan Rüştü Aytufan’a sokakta tatbikat yaptırıldı


       Gazeteci-yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesi olayının sanığı olarak UMUT Operasyonu kapsamında yakalanan Rüştü Aytufan, “Kışlalı’nın aracına bombayı koymam beş saniye sürdü" dedi. Aytufan, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yakalandığı dönemde bir elektrik trafosuna bomba koyduklarını, böylece eylemi PKK’nın üstüne atmaya çalıştıklarını da itiraf etti.
       Aytufan, operasyonla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara DGM Savcısı Hamza Keleş ile birlikte, dün önce Kışlalı’nın öldürüldüğü Çayyolu Engürü Sitesi’ne getirildi. Kışlalı’nın evinin bulunduğu Kışlalı Sokak’a, halen cezaevinde bulunan Ferhan Özmen ve Necdet Yüksel ile birlikte geldiğini kaydeden Aytufan, “Arabadan indiğimiz yerde Özmen, aracın içinde bombayı kontrol ettikten sonra bana verdi. Yüksel ile birlikte sokağın aşağısına doğru ilerlemeye başladık" dedi. Aytufan daha sonra Keleş’e şu bilgileri verdi:

       ‘Kaportanın üzerine bıraktım’
       “Saat 21.30 - 22.00 sıralarıydı. Necdet ile birlikte geldik. Bomba benim elimdeydi. O sırada ben Necdet’ten, bekçinin görmesini engelleyecek bir açıyla durmasını söyledim. Tam o sırada, diğer siteye bir araç giriyordu. Bekçi kulübesinin orada 5 - 10 saniye oyalandı. O süre de bana yetti. Bombayı kaportanın üzerine bıraktım. Daha sonra Ferhan’ın beklediği yöne doğru gittik ve araca binerek, Ümitköy istikametine doğru uzaklaştık."

       DGM’ye çıkarılacak
       Savcı Keleş, Aytufan’ın yarın DGM’ye çıkarılacağını söyledi. Aytufan’ın dosyasını diğer sanıklardan ayıran Keleş’in, Ferhan Özmen ve Necdet Yüksel gibi örgütün önde gelen isimleri arasında yer alması nedeniyle idamını isteyeceği belirtiliyor.