The OthersBu da e-kasap!

Bu da e-kasap!

18.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu da e-kasap!

Bu da e-kasap


‘İsterse canın et, ister telefon et, ister internet’. Türkiye’nin ‘ilk sanal kasabı’, gerçek eti dört aydır bu sloganla müşterilerine ulaştırıyor


Yapmanız gereken tek şey ‘www.sanalet.com’a girip sipariş vermek.
İstediğiniz miktarda et, bir gün sonra kapınıza kadar getiriliyor. Kapıyı açtığınızda karşınıza çıkan kasap ise alıştıklarınızdan çok farklı. Çünkü siparişinizi alan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu, çok iyi derecede İngilizce bilen, Sivil Havacılık’tan emekli sevimli bir bey.. Bu beyin adı da Ünal Şenkal.. İlk sanal kasabın ‘kanlı canlı’ sahibi.

31 semte dağıtıyor
Şenkal, 20 yıl havacılık yapıp emekli olduktan sonra, ‘Yeni şeyler yapabilecek gücüm varken neden kullanmayayım’ diye düşünmüş.
Ardından kendini gıda sektörünün içinde bulmuş. Toptan et satan bir kasap arkadaşıyla ‘Ne yapsak’ diye düşünürlerken, aklına bu fikir gelmiş. Sanal ortamda gerçek et satacağı siteyi açmak için Maliye ve Ticaret Odası’na başvurduğunda, yetkilileri ikna etmekte hayli zorlanmış. Ama yılmamış Ünal Bey ve evinin sadece bir odasını kullanacağına dair aldığı izinle işe koyulmuş.

Yardımcısı ‘teknoloji
Şimdilerde büro gibi kullandığı oturma odasının bir köşesinde, günde 12 saat çalışıyor. Yardımcıları ise yazar kasa, faks ve kredi kartı makineleri.
Kasapta bulundurduğu terazi ve ambalaj makinesiyle etleri paketleme işini de kendisi yapıyor. Ücreti ise etleri teslim ettiğinde ya nakit ya da kredi kartıyla alıyor.
Günde 7 sipariş alan kültürlü kasabımız, İstanbul’un 31 semtine belli saatlerde dağıtım yapıyor. Hizmeti karşılığında müşterilerinden tek aldığı ise, etin parası. Ancak siparişin bir kilonun altında olmaması gerekiyor. Şenkal, genelde 3 kilonun altına düşmediğini de sözlerine ekliyor.

ABD’den bile sipariş alıyor
Elektronik ticaretin Türkiye’de zamanla gelişeceğini, şimdiden devamlı müşteriler kazandığını belirten Ünal Şenkal, sanal kasabını şöyle anlatıyor:
“Amacım insanlara alışverişte kaybettikleri zamanı kazandırmak. Bugüne kadar 13-14 bin kişi siteyi ziyaret etti. Bir müşterim Amerika’dan arayıp kayınvalidesi için et sipariş etmişti. Eti evine kadar götürdük."