The Others Burdur operasyonu için suç duyurusu

Burdur operasyonu için suç duyurusu

19.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Burdur operasyonu için suç duyurusu

Burdur operasyonu için suç duyurusu


İSTANBUL MİLLİYET


       Tutuklu Yakınları ve Aileleri Derneği’nin (TAYAD) bir grup üyesi, Burdur Cezaevi’nde tutuklu ve hükümlülere yönelik vahşetin sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.
       Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Sultanahmet Adliye Sarayı’na dün öğlen saatlerinde gelen TAYAD üyesi bir grup, müracat savcılığına 5 Temmuz günü Burdur Hapishanesi’nde bir kişinin kolunun koptuğu bir çok kişinin yaralandığı operasyona katılanlar hakkında şikayette bulundu.
       Suç duyusunda,"5 temmuz günü Burdur hapishanesinde kalan tutuklu ve hükümlülere jandarma, komando, polis ve gardiyanlar tarafından saldırıldı. Tutuklulardan Veli Saçılık’ın kolu DSİ’ye ati kepçeyle koparıldı. Kopan kol uygun şekilde götürülmediği için dikilemedi çöplüğe atıldı. Sadık Türk’ün kafasına gelen gaz bombasıylla kafatası delindi. Bu nedenle beyin ameliyatı geçirdi. Daha pek çok tutuklu ve hümkümlü ağır yaralandı. Tutuklular yaralı oldukları halde hücrelere atıldılar. Tutuklulara hücrelerde fiziki ve pisikolojik pek çok işkence yöntemi denendi. Bayan tutuklular cinsel taciz ve tecavüze uğradılar" denildi.
       TAYAD’lı şikayetçiler, başta Adalet Bakanı Sami Türk olmak üzere, Cezaevi Tevkif Genel Müdürü Ali Suat Ertosun, Burdur Valisi Kaya Uyar, Burdur Başsavcısı Sait Gürlek, Burdur Cezaevi Savcısı Ramazan Solmaz, Burdur Cezaevi Müdürü Katip Özen, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tahsin Baltacı’nın olaylardan birinci derecede sorumlu olduklarını belirtterek, operasyona katılan tüm sorumluların yargılanmalarını istediler.