The Others Çek - senetçi emekli müdür

Çek - senetçi emekli müdür

07.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çek - senetçi emekli müdür

Çek - senetçi emekli müdür


       Sinema işletmecisi Yavuz Çamlıca'nın "çek - senet mafyası"ndan şikayetçi olması üzerine başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında emekli bir polis müdürüyle İzmir Emniyet Teşkilatına Yardım Derneği'nin eski bir yöneticisinin de bulunduğu 13 kişi yakalandı.
       İzmir'deki "Çamlıca", "Çınar", "Çınar Center" gibi çok sayıda sinemanın sahibi olan Çamlıca, İçişleri Bakanlığı'na bir mektupla başvurarak, İzmirli ünlü "tefeci" ve "kulüpçü" Erol Beşok'tan büyük miktarda borç para aldığını, 1 trilyona yakın ödeme yapmasına karşın hala para istendiğini ve sürekli ölümle tehdit edildiğini belirterek yardım istedi.
       Soruşturma çerçevesinde, Burhan Özfatura'nın belediye başkanlığı döneminde İZELMAN Genel Müdürü olan Murat Taşer'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesine başvuruldu.
       Daha sonra DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, önce aralarında Erol Beşok ve adamlarıyla İzmir Emniyet Teşkilatına Yardım Derneği'nin eski yöneticisi olan kuyumcu Kemal Gürleyen'in de bulunduğu 12 kişi, 4 ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve milyarla liralık senetlerle gözaltına alındı.

Aralarında Emniyet Müdürü Yardımcısı da var

       Genişletilen soruşturma çerçevesinde, İzmir'de uzun süre çeşitli şubelerde görev yaptıktan sonra 2 yıl önce emekliye ayrılan Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Aslan da gözaltına alındı. Aslan'ın evinde savcılık emriyle yapılan aramada, Kalaşnikof marka tüfek ve Çamlıca'ya ait olduğu iddia edilen bazı çekler ele geçirildi.
       Sorguları tamamlanan 13 kişi hakkındaki soruşturma dosyası, incelenmesi için, dün İzmir DGM'ye gönderildi. Sanıkların bugün DGM'ye çıkarılması bekleniyor.

Yazarlar